EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Publicat el 22 d'abril de 2015

Les princeses també es tiren pets

Aprofitant que demà és Sant Jordi m’agradaria continuar parlant, o més ben dit, escrivint sobre contes. Si fa setmanes vaig escriure sobre el conte ‘L’erugueta goluda’ i les possibilitats d’activitats a fer, aquesta setmana m’agradaria dedicar-lo al conte ‘Les princeses també es tiren pets’.

Història molt divertida que trenca els estereotips i la perfecció de les princeses. Escrit per Ilan Brenman i editat per bromera.

En aquest conte, ens explica que la Laura quan arriba a casa li pregunta al seu pare si les princeses es tiren pets. El seu pare li ensenya el llibre secret de les princeses on la Laura descobrirà que els contes com la Ventafocs, la Blancaneus o la sireneta són ben diferents a com els coneixem…

image

image

A l’aula després d’haver explicat el conte (sempre procurant aconseguir un bon clima càlid i acollidor) es por fer una petita reflexió sobre la història que hem viscut i trencar amb els nens i nenes els estereotips i trencar amb que la perfecció no existeix.

I parlant de trencar estereotips us deixo una imatge del il.lustrador Joan Turu sobre la diada de St Jordi, on una vegada més reivindica la necessitat de canviar els rols de gènere i que siguin les noies qui regalin roses als nois. Fet que a la seva pròpia pàgina ens explica que una vegada una nena li va dir que les princeses mai es declaren als prínceps. En Joan, ha fet aquesta il.lustració perquè les coses comencin a canviar.

Bon Sant Jordi a tothom!!!

image

ML.



  1. Em sembla molt interessant la proposta d’en Turu! Per què no podem regalar una rosa als nois i nosaltres rebre un llibre? Jo, de fet, sempre em compro un llibre per a mi mateixa i a vegades també me’n regalen perquè m’agrada molt llegir. També és cert, però, que si el meu xicot em regala una rosa, no li diré que no! També trobo romàntic rebre roses de part del noi que t’agrada. Crec que l’ideal seria que la idea fos regalar roses i llibres, sense especificar qui ha de rebre el llibre i qui ha de rebre la rosa, no creieu?

    1. I tant! No vol dir que ara els nois hagin de rebre només roses i les noies llibres. Que cadascú regali el que vulgui dins d’aquesta tradició tant maca. Moltes gràcies per el comentari i fins aviat!

  2. El conte aquest del que parles, Les princeses també es tiren pets, l´he vist anunciat a bastants llocs. Crec que també hi ha una obra de teatre, pot ser? La veritat és que hem crida l´atenció, el títol no deixa indiferent!

    Sobre el fet de que les noies, també, regalin roses als nois doncs tampoc no hem sembla malament. Potser ens sobtaria i fins i tot en un primer moment ens podria incomodar, però de segur que al final ens acostumbrariem i ens agradaria. Jo, per Sant Jordi, a la meva xicota sempre li he regalat llibre i rosa.

    1. Efectivament, hi ha un musical que es va fer fa anys del conte. Referent a lo de StJordi son d’aquelles coses que ens hem d’acostumar…gràcies per el comentari i fins aviat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Coeducació, Contes per MartaLuque | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent