Moreno i companyia

Coses dels Moreno

2 d'abril de 2017
0 comentaris

El vesc imperceptible

El vesc imperceptible

Cada dissabte, el diari “Levante-EMV” publica una interessantíssima pàgina que firma Luis Motes (en algun moment, Lluís). Amb delit llig cada article d’aquest periodista perquè aporta un elevat nivell cultural.

No obstant això, en el publicat el dia 25 trobe una expressió que grinyola, perquè la crec digna d’altres plomes menys sensibles. Es tracta del paràgraf on diu “[…] la presión talibán del realismo mágico (¡?!) del tripartito”. Considere una mica agosarat o temerari qualificar de talibán decisions que, a tot estirar, poden ser discutibles i, en cas d’error, sotmeses a correccions. Llevat que l’autor pretenga exhibir múscul del vastíssim bagatge lexicogràfic i ornamental que el caracteritza. Seria bo que, a més de matisar alguns vocables, situara el seu estil opulent en les coordenades corresponents.

Pel que fa a la “batalla de València” inconclusa –latent o manifesta–, convindria que identificara els contendents, puix que no puc endevinar qui és l’agressor i qui tracta de reparar ignomínies seculars. La cita recurrent a Newton no és suficient: seria menester una visita a Kant. És a dir, el lector, com ara un ignorant com jo, agrairia conéixer els enemics consuetudinaris i mortals de la cultura pròpia. D’altra banda, opine que alinear-se amb la ciència no restaria honestedat –ni opalescència– als seus exuberants escrits. Tampoc l’ontologia professional no patiria cap retallada, sinó que incrementaria virtuts al seu pensament. Tot i això, en alguns moments –escassos– sembla que la fèrtil i documentada inspiració que li és addicta viu atrapada pel teixit envescat del nacionalcatolicisme. Doctrina única que, al pas que anem, sumarà més dinasties que l’imperi egipci.

V. M. i M.

¿Pagar sense sucar?
23.11.2021 | 2.59
A Sense categoria
Parlar foradat
05.05.2017 | 7.02

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.