La Generalitat incompleix la ‘llei del circ’ cinc mesos després de la seva aprovació

El govern de la Generalitat que presideix en funcions Artur Mas (CDC) està incomplint la ‘llei del circ’ que el seu propi partit, juntament amb ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i UDC, va aprovar el passat 22 de juliol. Segons aquesta llei, que va rebre la llum verda del Parlament de Catalunya en l’últim ple de la passada legislatura, el govern de la Generalitat havia de crear en el termini màxim de tres mesos un observatori sobre el circ. Aquest observatori, format per animalistes i circs, entre d’altres, ha de dictaminar si s’han de prohibir els animals domèstics -cavalls, gats, camells etc.- als circs que actuïn a Catalunya a partir de la tardor de 2017. 

Avui es compleixen cinc mesos des de l’aprovació d’aquesta llei i el més calent és a l’aigüera. Ja em va semblar durant tot el procés de tramitació que més que una llei tramitaven un nyap i que aquest observatori naixia mort, com vaig escriure a Vilaweb i al final d’aquest article al diari Ara.

Paral·lelament, el circ amb animals de Baró d’Evel Cirk ha aconseguit un gran èxit a Barcelona i ja havia esgotat totes les entrades abans de l’estrena. S’hi van veure dos cavalls, cinc periquitos i, atenció, un corb. Si ningú em diu el contrari, aquest ocell és un animal salvatge i, per tant, d’acord amb les ordenances de Barcelona, està prohibida la seva exhibició en un circ.

A la imatge, el president de la Generalitat, Artur Mas; i Oriol Junqueras. Els dos van votar a favor de prohibir el circ amb animals salvatges als circs a partir de 2017. Foto: Viquipèdia.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *