La companyia Circo Americano presenta el seu espectacle amb animals a Tarragona, Vinaròs i Castelló

Elefants, feres, trapezistes, foques… El Circo Americano, que va arribar a Catalunya procedent d’Itàlia durant els anys 70, es manté fidel als seus principis de presentar un espectacle de circ seguint el model tradicional que tan arrelat està a Itàlia o França i que a Catalunya representen dos únics circs: el Raluy i l’Americano. La companyia de la família Faggioni actua fins avui al parc de Les Gavarres, a Tarragona, després del seu èxit a Terrassa i abans de continuar la gira per Vinaròs i Castelló.

L’espectacle, que acaba amb els artistes aplaudint tot el públic, arrenca amb un número d’equilibris i malabarismes dalt d’un monocicle i un carrusel d’animals que fan les delícies dels més petits: dromedaris, zebres i un gran rinoceront blanc que es passeja per la pista. Però en el capítol d’animals destaquen els 6 cavalls domats per Angelo Dilello i els 6 tigres ensinistrats per Halil Maluku, que al final del número fa el cor fort i puja al llom d’una de les belles bèsties.

 

L’espectacle també inclou un número de foques. I dromedaris. I elefants. En fi, tot allò que ha de tenir un circ tradicional i que a Catalunya està en greu perill de supervivència a causa de les ordenances muncipals, cada vegada més esteses, que prohibiexen l’exibició d’animals salvatges. Els qui vagin a veure un espectacle en perill d’extinció tampoc no es perdran un excel·lent número de 3 contorsionistes provinents de Mongòlia (veure fotografia) i una troupe brasilera, els Sousa, que delecten el públic amb un triple mortal al trapezi volant. Veient l’actual Circo Americano, que ha fet debutar a Tarragona un trio de pallassos en substitució de la parella Yessi i Sidney, es troba a faltar a la pista Rashid, l’antic presentador. Però val la pena acostar-se pel circ. Potser d’aquí poc no hi haurà ni la possibilitat. La cacera contra aquests espectacles és despietada.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *