El Circ Muntat de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Graderies i laterals plens i un gran quadrilàter ple d’arena. Una gentada i molta Guàrdia Urbana de bon humor, amb ganes de festa i de passar una hora amb els ciutadans de Barcelona que van decidir, un diumenge de bon temps, pujar a Montjuïc i anar a veure un clàssic de les festes de la Mercè: La Guàrdia Urbana muntada a cavall.

Com és tradicional des de fa moltes dècades, la Guàrdia Urbana va fer ahir la seva particular exhibició eqüestre. A la pista hípica de la Foixarda, un total de dotze cavalls muntats pels seus respectius genets, tots ells amb l’uniforme de gala i portant una bandera de la ciutat, van mostrar-nos amb una gran harmonia variats exercicis eqüestres. Disposats moltes vegades en columnes, els cavalls s’anaven disgregant i dibuixant preciosos creuaments i elegantíssimes desfilades per la pista quadrada de la Foixarda al compàs de músiques clàssiques com El Danuvi Blau o La marxa Radetzky.

El to ordenat i noble de la jornada va donar pas, però, a un gran desordre quan va començar l’exhibició canina. Tot va degenerar fins a límits insospitats. Vam veure un agent traient fins al centre de la pista dues dotzenes de persones i ballant amb elles el movimiento sexy. El mateix agent animant el públic a fer l’onada. Després, va donar a una colla de nens i nenes una bossa plena de drogues perquè la col·loquessin on volguessin i un gos la identífiqués. I també es va triar un nen i una nena per lligar-los de mans fins que un gos va córrer a deslligar-los (veure foto). I tot davant la presència d’Albert Batlle, el tinent d’alcalde de seguretat, i de nombroses famílies. Es van repartir drogues, simular segrestos i reproduir atracaments davant dels nens. És gaire educatiu això?

Abans de marxar, es va convidar les famílies a baixar a la pista per retratar-se amb els dos gossos de l’exhibició. Això va provocar que molts busquessin la foto amb els dos animals que després de tot l’esforç semblava, per la mirada i la forma de respirar, que tenien més ganes de tranquil·litat que de trobar-se davant d’una allau de criatures. Però ja se sap que els animals de la Guàrdia Urbana són molt obedients.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *