La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

La Comissió Europea avergonyeix la justícia espanyola.

Fa poc més de tres mesos, en novembre de 2014, la Justícia espanyola era portada davant les Nacions Unides per tres associacions judicials independents espanyoles i una organització internacional, per ser denunciada per la erosió del principi de separació de poders” i pel “debilitament tant del poder judicial com de l’Estat de Dret que s’està produint com a conseqüència d’una manca de independència judicial.

Aquestes associacions judicials, la Francisco de Vitòria, Jutges per a la Democràcia, el Fòrum Judicial Independent, juntament amb l’organització defensora dels drets i llibertats civils Rights International Spain, van dirigir una carta a la Relatora Especial sobre la independència de magistrats i advocats de Nacions Unides per denunciar aquests gravíssims fets.

En aquesta carta els jutges denunciaven, entre altres coses, l’última reforma del Consell General del Poder Judicial, la nova Llei orgànica del poder judicial proposada pel Govern, la manca de recursos i la pressió contra jutges exercida pel poder polític, i li demanaven a les Nacions Unides que es dirigisca al Govern espanyol per demanar-li explicacions i també per a què faça una visita a Espanya per analitzar les traves a la independència judicial que hi ha a l’estat espanyol.

La iniciativa, segons explicaven les esmentades associacions judicials, que representen juntes a la majoria de jutges i magistrats associats a Espanya, s’havia acordat plantejar-la “davant la gravetat de la situació, ja que “amb aquesta vinculació tan evident al poder polític, el Consell General del Poder Judicial no pot garantir la divisió de poders. També s’hi posava èmfasi en la pressió política que s’exercia contra els jutges que investiguen la corrupció, a través de desqualificacions abocades en mitjans de comunicació per autoritats i membres de l’executiu.

Una acusació, repetisc, gravíssima, que posava en solfa els propis fonaments de la democràcia espanyola.

Aquesta iniciativa va alçar algunes bombolles en certs estaments polítics i judicials de l’estat, que a través dels seus òrgans mediàtics habituals la van desqualificar titllant-la de desproporcionada I de perseguir interessos polítics ocults.

Doncs bé, ara ja no són solament algunes sospitoses organitzacions esquerranes que amaguen inconfessables propòsits les que posen en evidència la justícia espanyola davant els organismes internacionals. Ara ha sigut la gens sospitosa Comissió Europea la que ha posat de manifest la seua manca de independència judicial, en fer públic el quadre d’indicadors de la Justícia de 2015, que indica que l’Estat espanyol és percebut com una de les jurisdiccions més influenciables per la política a nivell europeu.

Segons les dades d’aquest estudi, sobre el quadre d’indicadors de la Justícia a la Unió Europea el 2015, dels 28 Estats membres Espanya és el quart país en què la percepció de la independència judicial és més baixa, havent empitjorat la seua situació respecte a anys anteriors. En la estadística només Croàcia, Bulgària i Eslovàquia obtenen pitjor nota. Els Estats europeus que encapçalen la llista per la seua major independència judicial són Finlàndia, Dinamarca i Irlanda. A més, Espanya també apareix en el lloc 97è. en el rànquing internacional que estudia la situació en 144 països.

Al remat, una i altra volta, més estadístiques, denuncies i sentències de diferents organitzacions internacionals que fan palesa la veritable naturalesa antidemocràtica de la falsidemocràcia borbònica espanyola nascuda de la tan cacareada “exemplar” transició espanyola.

València, a 13 de març de 2015.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent