La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

9-N: l’estadística posa en evidència la fal.làcia de Rajoy.

“L’independentisme ha mostrat el seu fracàs (…) On pretenien una exhibició de força, ens han mostrat la seua debilitat”. Aquestes han estat algunes de les paraules que han eixit de la boca del President del govern espanyol durant la seua compareixença de premsa d’ahir per parlar del 9 -N.

Doncs bé. Si fem una ullada als resultats de les passades eleccions al Congrés espanyol al novembre de 2011, el PP de Rajoy va traure 10.800.000 de vots. El cens total de votants a l’Estat espanyol en aquell moment era de 34.300.000 de ciutadans. És a dir, Rajoy va ser President amb un 31.5% dels vots sobre el total del cens electoral.

El passat 9-N, el vot independentista va ser passar de 1,8 milions, sobre un total de 6.3 milions de potencials votants, el que es tradueix en un 29.5% dels vots. Tot just 2 punts per sota respecte al percentatge amb el que Rajoy va ser President del govern espanyol, una diferència realment exigua.

Però si comparem els vots que va obtenir Mariano Rajoy (10.800.000) respecte al total de la població espanyola (47 milions), el percentatge resulta ser del 23.1%

I fent la mateixa comparativa del vot independentista el passat 9-N (1,8 milions), enfront dels 7.500.000 d’habitants de Catalunya, el percentatge passa a estar 1.7 punts per sobre del que va obtenir al PP, un 24.8%.

Malgrat aquestes xifres, la crua realitat es que Mariano Rajoy governa a hores d’ara amb una majoria absoluta, i se sent plenament legitimat per a això. Però alhora per al president espanyol l’independentisme va fracassar i va fer el ridícul el passat 9-N.

Aquesta és la vara de mesurar de Rajoy, que s’allarga o s’escurça a la seua conveniència. Però les estadístiques, com el cotó, no enganyen. I deixen en evidència la fal·làcies dels mentiders i dels manipuladors de l’opinió pública.

Patraix, València, a 13 de novembre de 2014.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent