La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià amb L’Assemblea Nacional Catalana ANC.

Des de la PDaD del País Valencià, manifestem el nostre suport i recolzament a l’Assemblea Nacional Catalana.
A totes les seues assemblees territorials i sectorials i als milers de sòcies i socis de l’entitat, que treballen molt per recollir la força del poble i el seu desig d’autodeterminació.

Per això és que l’han posat al seu punt de mira.
Per això és  que  l’aparell mediàtic espanyol manipula i la presenta com una “entitat privada que guia el procés independentista” i que pressiona Artur Mas, el seu govern i CDC. 

El típic cinisme de qui no vol democràcia converteix l’ANC en una “trama colpista”, i usa arguments com que no es pot arrogar representacions que no ixen de les urnes.  La raó de ser de l’ANC són, precisament, la democràcia i les urnes.  És un instrument de la voluntat democràtica del poble català per a exercir el dret a l’autodeterminació de forma pacífica, per a que tothom es puga expressar lliurement al referèndum del 9 de novembre.

L’ANC és una expressió del clam de llibertat del carrer, que omplí de gom a gom els carrers de Barcelona al 2012 i que uní les mans de banda a banda del país, des de El Pertús a Vinaròs, l’11 de setembre de 2013.  Qui acusa el poble de “pressionar” la seua representació política és, precisament, qui fa pressió sobre el Govern de la Generalitat i sobre CDC amb l’amenaça coma únic argument.

Recomanem qui reclama una actuació immediata davant el que es qualifica com a “desafiament a l’ordre constitucional”, que no s’equivoque d’objectiu, i tenen molts a un estat on la corrupció és generalitzada i les presons tenen una porta giratòria pels i les corruptes, on l’indult més obscè és un tràmit quotidià dels consells de ministres.  On els programes electorals són declaracions d’incompliments, on els governs apliquen polítiques il·legítimes contra el poble.  On les majories absolutes s’utilitzen, precisament, per a pervertir l’ordre constitucional amb lleis com la que penalitza amb taxes abusives el dret de la ciutadania a la tutela judicial, com la que intervé el dret a la llibertat i a la igualtat de les dones i les obliga a parir contra la seua voluntat, com la que deroga la justícia universal en contra els tractats internacionals…  El “colp sediciós” que pateix l’estat espanyol no és obra de l’ANC.

Des del País Valencià, també treballem per a exercir el nostre dret a decidir com a poble de forma lliure, democràtica i pacífica.  I és amb aquest esperit que reiterem el nostre suport a l’ANC i al procés per a l’autodeterminació del poble català a través de la consulta del 9 de novembre.

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià 

Patraix, València, a 23 de març de 2014.



  1. Ells són els colpistes! No ho poden fer amb la força de les armes tal qual va fer el seu idolatrat F.F.B., però ho fan amb la força del decret llei i a cop de ploma estilogràfica! Són uns covards!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent