La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

NOTÍCIA D’ÚLTIMA HORA: Confirmació oficial de què el València C.F. lluirà a les seues samarretes la frase “Freedom for Catalonia” la propera temporada 2014-15.

Fonts pròximes al València C.F. ho acaben de confirmar. De fet s’espera que demà el club ho faça oficial a través de la seua página web.
El president del club, Amadeo Salvo, anunciarà avui la seua compareixença en roda de premsa el proper dilluns a les 11 h. a les oficines del club, per anunciar l’acord arribat ahir amb la Generalitat de Catalunya per esponsoritzar el missatge independentista català.

La propera temporada 2014-2015 la samarreta del València C.F. lluirà en anglès la frase “Freedom for Catalonia”, tal i com es mostra a la samarreta de la notícia del periòdic Levante que apareix a l’inici d’aquest apunt.

Tal com reflectia la noticia, les converses entre el València C.F. i La Generalitat de Catalunya es van iniciar amb molta discrecció fa aproximadament un any sota el mandat de l’anterior president del club, Manuel Llorente, amb el compromís per ambdues parts de mantindre-les sota el més absolut secret.

Després d’uns mesos de converses es va arribar a un principi d’ acord, pel qual la Generalitat pagaria al València C.F una quantitat pròxima als 5 milions d’euros al any, a canvi de lluir l’anagrama independentista a les diferents samarretes oficials del club.

La crisi desencadenada fa uns mesos al club de Mestalla després de formar-se un nou patronat de la Fundació VCF, que va obligar a Manuel Llorente a dimitir com a president el passat mes d’abril, va deixar en suspens l’acord inicial a què havien arribat les dues parts.

Amb l’arribada a la presidència del club d’Amadeo Salvo, i davant la crítica situació econòmica de l’entitat què l’ha portat a la vora de la desaparició, les converses es van reprendre novament de manera molt discreta el passat mes de setembre després de la Diada, sent ara preses de manera directa pel propi Conseller de la presidència Francesc Homs, dins d’una estratègia destinada a internacionalitzar la marca de l’independentisme català arreu d’Europa, després de l’enorme clam popular per la independència difós per tot el món l’11-S.
 

Segons han confirmat fonts pròximes a la Generalitat de Catalunya, la estratègia de difusió del missatge independentista per la qual aposta decididament el partit del govern de CiU, amb el suport d’ERC, a través de l’esponsorització de tres o quatre equips de futbol de renom a nivell europeu, es considera molt adequada per fer-lo arribar entre la ciutadania europea, atès el gran nombre potencial d’espectadors existents en els estadis i a través de les cadenes de televisió.

La Generalitat ha confirmat a aquestes fonts que s’han establert també contactes al respecte amb els presidents d’alguns clubs catalans, encara que no ha donat a conèixer els seus noms. 

El València C.F. serà l’únic equip de la lliga espanyola, fóra de Catalunya, amb el qual es va a negociar, ja que representa a la segona ciutat amb major nombre de catalanoparlants després de Barcelona.
A més, l’actual i únic fins ara patrocinador de l’equip, l’empresa xinesa Jinko Solar, finalment ha donat el vistiplau a que el missatge independentista puga aparèixer a la samarreta, a l’altura del pit dels jugadors.

A nivell europeu, els tres clubs amb els quals la Generalitat ha establert contactes per esponsoritzar el missatge independentista són el Bayern Munic, l’Arsenal i el Celtic de Glasgow.

Fonts pròximes a la presidència de la Generalitat han confirmat que l’elecció de l’equip bavarès es va decidir arran del fitxatge de Pep Guardiola com el seu entrenador.
Guardiola, favorable des del primer moment a que el seu nou equip lluïra el missatge independentista a la samarreta, va intercedir davant el seu actual president, Karl-Heinz Rummenigge, per fer més fluids els contactes amb Francesc Homs.
En aquest moment s’està a l’espera de la resposta d’Adidas, actual patrocinador del club, per intentar tancar un acord de cara a la propera temporada.

Els contactes amb l’equip escocès del Celtic es van iniciar en conèixer-se les simpaties pro-independència d’Escòcia del seu actual president, Ian Bankier, així com d’una part important dels seus socis i seguidors.
El Celtic es va mostrar des del principi favorable a aquesta iniciativa, i fins i tot s’està estudiant la possibilitat que poguera lluir a la samarreta una doble frase que pogués recollir també el missatge independentista escocès, tal com “Freedom for Scotland and Catalonia” o algun altra opció semblant. Aquesta iniciativa s’està coordinant a dues bandes amb la Generalitat i també amb l’equip de govern de l’SNP que presideix Alex Salmond. Les gestions van bon camí, segons han informat fonts de la Generalitat.
 

Respecte del acord arribat amb el València C.F., la decisió del seu president Amadeo Salvo, sabedor de les fortes crítiques que pot rebre d’una part important de l’afició valencianista, ha estat presa d’acord amb un reduït grup de la seua màxima confiança dins de l’actual directiva del club, tancant una setmana extraordinària en què va anunciar també la compra de l’entidat de Mestalla per part de l’empresari multimilionari xinès Peter Lin.

Dos esdeveniments de la màxima importància per a l’entitat, que sembla poden aclarir favorablement el futur econòmic i social del club, després d’haver passat a ser propietat de Bankia fa tot just uns dies.

Patraix, València, a dia dels Sants Innocents de 2013.



  1. Ha ha, sort que el missatge és moderat, Freedom for Catalonia i prou, que si digués Freedom for Països Catalans més d’un ilustre pepero valencià ja estaria amb l’ai al cor, i esgargamellant-se si digués Freedom for País Valencià. Encara gràcies que han buscat un missatge tranquil i gens panca per no fer patir a aquesta gent tant primmirada.
  2. t’esborra tot, me l’he apropietat i l’he fotut en la notiícia fumbolística corresponent.
    Com jo el tinc comprat al “minitorquemada” em dóna més camí que a tu.
    Estyan acollonats amb la gent quee d’allà se’n ve a VilaWeb…com vam xerrar l’altre dia. 😉
    Han estatt una estona indgant i sotmetent-lo a juí i a la fi l’han deixat “penjat” el comentari. Són així de cottolengals…és boníssim el post, nano :)))

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent