Comunitat? No, gràcies… Som País.

Avui s’ha consumat el desficaci.

El PPCV, fent valdre la seua majoria absoluta a les Corts Valencianes, ha posat novament en marxa la seua piconadora per esborrar oficialment “en defensa de les senyes d’identitat valencianes” (sic) ni més ni menys que el nom del nostre territori, el País Valencià, per deixar com a única denominació oficial vàlida l’aprovada en l’estatut d’autonomia, una denominació que fins al seu creador, Emilio Attard, li va semblar “una imbecil.litat”, com va reconèixer al setmanari El Temps uns mesos abans de morir.

 

 

Una imatge del preàmbul de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià.

De res ha servit que País Valencià siga una denominació historiogràficament documentada ja enllà pel segle XVII, o que haja esdevingut la denominació més utilitzada durant la primera meitat del segle XX, especialment durant els anys de la II República i durant els últims anys del franquisme i de la transició, per part de pràcticament totes les organitzacions civils, sindicals i polítiques d’avantguarda, que lluitaven per aconseguir un territori més lliure i avançat social, cultural i econòmicament.Potser és precisament per això… perquè ells no volen ni la llibertat ni el progrés social i cultural dels valencians, ja que va en contra dels seus interessos personals i corporatius de control i de domini social, tal com fan ara des de la seua majoria absoluta parlamentària a les Corts i a través dels mitjans de comunicació al seu servei (RTVV, Las Provincias, …).

 

L’excusa que han fet valdre aquests cavernaris de vestit i corbata que s’asseuen als escons de les Corts per cometre aquest atropellament contra la dignitat i la voluntat d’una bona part del nostre poble, ha estat la de “contestar” a una declaració que va fer el passat juny l’Ajuntament de Barcelona davant l’ofensiva del Suprem contra la immersió lingüística, i en la qual es feia menció a “els diferents territoris dels països de llengua catalana”.

EL PAÍS VALENCIANO. Joan Fuster. 1962 (Libros de Lance - Geografía y Viajes)

 

 

 

Només per donar-los al cap a aquests impresentables, a partir d’ara hauríem de fer valdre la denominació de “Comunitats catalanes” en comptes de la tradicional de “Països”.
Segurament això els faria repudiar ara el nom de “Comunitat” per tornar a proposar com a oficial el nom de “País”… ells són així d’histèrics i irracionals.

 

Malgrat tot, hem segut, som i serem… PAÍS VALENCIÀ!

Patraix, València (L’Horta), a 15 de maig de 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *