La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

Rècord mundial de manifestacions al carrer en un any contra les polítiques de Mariano Rajoy.

Fa uns dies es va fer pública a la premsa una notícia en la què es deia que el govern de Mariano Rajoy havia fet balanç del nombre de manifestacions que havien tingut lloc en tot el territori de l’Estat espanyol des de que el PP va arribar al poder el novembre de 2011 fins octubre de 2012.

La xifra havia estat donada a conèixer al Congrés espanyol a petició del parlamentari valencià per EUPV, Ricardo Sixto, portaveu d’interior de l’Esquerra Plural al Congrés.

Aquesta xifra era realment significativa: més de 36.000 manifestacions, sense comptar les esdevingudes a Euskadi (que, de ben segur, hauran estat també nombroses).

Geogràficament, les manifestacions o concentracions organitzades (comunicades o no oficialment) es van distribuir de la següent manera entre els territoris que més nombre ne tingueren: Andalusia (7.141), Castella i Lleó (4.435), País Valencià (3.147), Catalunya (3.116), Illes Balears (3112), Navarra (2.842), Madrid (2.846) i Galícia (2.213).

Si comparem aquestes dades amb les existents l’any 2011, observarem immediatament l’increment espectacular que se n’ha produït durant el mandat de Rajoy.

La xifra de tot l’any 2011 (en què pràcticament en la seua totalitat va governar José Luis Rodríguez Zapatero) fou de 23.248, comptant en aquest cas també les celebrades a Euskadi, que no s’havien comptabilitzat en l’estadística anterior.

Les dades del 2011, que en aquest cas van ser facilitades per la Veu de Barcelona, ??indicaven que a Catalunya s’havien celebrat 1.291 manifestacions, i a Euskadi 3.535.

És a dir, estem parlant d’un increment aproximat d’un 60-65% del nombre de manifestacions durant l’actual govern del Partit Popular, pel que fa al 2011.

Aquestes dades, segons va declarar Ricardo Sixto, acrediten l’enorme “malestar social” existent a tot l’Estat cap a les polítiques neoliberals i neocentralistes del govern espanyol, i evidencien el grau de cinisme i d’insensibilitat social d’aquest govern davant les inquietuds i els gravíssims problemes socials que estem patint una bona part dels ciutadans de l’Estat espanyol.

La resposta de l’Executiu espanyol davant tanta mobilització i tant descontentament social no han estat unes altres més que la d’endurir les lleis per protegir els actes de repressió indiscriminada realitzats per la policia durant les mateixes, i la de criminalitzar als manifestants, només pel sol fet de participar pacíficament en les manifestacions o, simplement, passar per allà en el moment que aquestes s’estan celebrant, tal com hem vist en el cas de les multes imposades per la delegació del govern espanyol a Madrid (i també en altres ciutats de l’Estat) a molts participants en les darreres manifestacions celebrades en aquesta ciutat.

Una enorme insensibilitat que no ha passat desapercebuda per a ningú, ni tampoc per a la premsa internacional, tal i com podem comprovar en la foto adjunta en aquest post.

Patraix, València (L’Horta), a 30 de gener de 2013.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Lluis_Patraix | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent