22 d'agost de 2007
0 comentaris

Llosa FM

La ràdio de la Llosa sempre ha estat envoltada de polèmica perquè sempre ha estat influenciada (en el que respecta a la política)  per la gent que ha treballat en ella.

Per a solucionar el problema  l’actual equip de govern (PP) ha aprovat el Reglament del Consell Municipal de la ràdio.

Un detall: des de que a la Llosa governa el PP (quatre anys), als dirigents del PSPV locals no se’ls ha fet cap entrevista, i a l’alcalde quasi totes les setmanes. Per contra el Reglament en el capítol 1er, article 2, apartat b, parla de “l’objectivitat i imparcialitat de les informacions”, i més avant en l’apartat d es nomena “El respecte al pluralisme polític, religiós, social i lingüístic.”

REGLAMENT DEL CONSELL DE LA RÀDIO MUNICIPAL

         PREÀMBUL.

        El Consell de la Ràdio Municipal és un òrgan col·legiat a través del qual s’instrumenta la participació efectiva de tots els sectors socials en la gestió, programació i control de l’emissora local de radiodifusió de Freqüència modulada, les funcions fonamentals de la qual seran les d’informar, assessorar i proposar al Ple de la Corporació sobre la política que l’Ajuntament podrà seguir referent a l’emissora.

 

         CAPÍTOL I.- Definició.

Article 1.- El funcionament de la Radio Municipal de La Llosa de Ranes té com a finalitat genèrica la del foment i potenciació de les necessitats del municipi en matèria de cultura i educació així com la informació de tota classe de noticies generalment i especialment les d’àmbit local.

         Article 2.- L’activitat de l’emissora local de radiodifusió de La Llosa de Ranes, s’inspirarà en els següents principis:

     a)  La promoció i protecció lingüística de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

     b)  L’objectivitat, veracitat i imparcialitat de les informacions.

     c)  La separació entre informacions i opinions, la identificació de qui sustenta estes últimes i la seua lliure expressió amb els límits de l’apartat 1, de l’article 20 de la Constitució.

     d)  El respecte al pluralisme polític, religiós, social, cultural i lingüístic.

     e)  El respecte al pluralisme, al valor de la igualtat i els altres principis arreplegats en la Constitució, en l’Estatut d’Autonomia i en la Legislació bàsica de l’Estat.

     f)  La protecció de la joventut i de la infància, evitant l’exaltació de la violència i l’apologia de fets i conductes atemptatòries contra la vida, la llibertat i la igualtat d’homes i dones.

     g)  Facilitar en base a criteris objectius, l’accés dels grups socials i polítics més significatius de la localitat, així com el dret d’antena als grups polítics, socials i culturals de menys significació en l’àmbit local.

     h)  Garantir el dret de rectificació, respecte i informacions radiodifoses per estes emissores, en els termes establertes per la normativa estatal sobre dites matèries i normativa autonòmica que es dicte en el seu desenrotllament.

       

        CAPÍTOL II.- Funcions.

         Article 3.- Correspondran al Consell de la Ràdio Municipal les funcions d’informar, assessorar i proposar la prestació dels serveis de la ràdio municipal. Amb este fi portarà a terme les següents comeses:

         a)  Elaboració del pla general anual d’actuac de la ràdio municipal.

         b)  Proposar la programació de l’emissora d’acord amb els principis i criteris continguts en el pla general. Així com la d’informar a l’Ajuntament sobre correcta aplicació, indicar si és procedent les possibles deficiències que es pogueren observar, proposant si és procedent les solucions més convenients.

         c)  Assessorar pel que fa a la fixació, distribució i gestió dels recursos que en matèria de la ràdio municipal correspon invertir a l’Ajuntament i aquells fons que discrecionalment s’inclouen en els pressupostos municipals en el mateix sentit.

         d)  Informar sobre l’adquisició de l’equip tècnic necessari per al desenrotllament de l’emissora.

         e)  Proposar els projectes d’obres de conservació, reparació, i reposició, de l’edifici, local i instal·lacions del servici de la ràdio municipal.

         f)  Assessorar sobre les possibles contractacions del personal apropiat i necessari per a la prestació del servici de la ràdio municipal.

         g)  Proposar les normes que han de regir la coordinació de tots els mitjans humans i materials afectes al servici de la ràdio per a l’obtenció de la major eficàcia en la prestació del mateix.

         h)  Proposar el desenrotllament de totes aquelles activitats necessàries per a la consecució de les seues finalitats, d’acord amb el present Reglament i amb la normativa vigent.

          i)  Podrà demanar informació de l’Administració Estatal i Autonòmica i de l’Ajuntament, sobre qualsevol tema que afecte al servei de la radiodifusió.

       

        CAPÍTOL III.- Composició.

        Article 4.- El Consell de la Ràdio Municipal estarà integrat per:

         a)  L’Alcalde de l’Ajuntament que actuarà com a President, o si és procedent el Regidor en qui delegue.

         b)  Un representant nomenat per cada grup polític municipal. Els representants dels Grups Polítics serà designats lliurement per cada u d’ells, entre persones prou qualificades en el coneixement del servici municipal de la ràdio.

         c)  Un assessor designat per l’alcalde.     

         d)  El Director de la Ràdio Municipal.

         e)  Un representant de les persones que habitualment col·laboren en les emissions de la ràdio municipal.

         f)  Dos representants nomenats per les Associacions del municipi que tinguen interés en vincular-se amb el servei de la ràdio municipal. La sol·licitud de la seua integració en el Consell de la Ràdio Municipal es realitzarà per mitjà d’escrit en el Registre d’Entrada de l’Ajuntament. Si el número d’associacions que mostren el seu interés a formar part del Consell de la Ràdio Municipal fóra superior a dos es realitzarà un sorteig entre els sol·licitants. El termini en què cada associació pot integrar un membre en el Consell no serà superior a dos anys, excepte que no hagen més associacions interessades en la integració en el mateix.

       

        CAPÍTOL IV.- Funcionament.

         Article 5.- Per a un millor funcionament o altres finalitats que se’ls atribuïsquen, el Consell de la Ràdio Municipal podrà crear subcomissions amb persones pertanyents al mateix per a l’estudi dels temes que considere oportuns.

         Article 6.- Per al seu funcionament regirà tot el que preveu el Reglament d’Organització i Funcionament respecte als òrgans col·legiats de l’Ajuntament, no obstant això, podrà concretar-lo a través de normes de funcionament intern.

        CAPÍTOL V.- De la Direcció de la Ràdio.         

         Article 7.- Al front de la ràdio municipal hi haurà un Director nomenat per l’Ajuntament Ple, per a això el Consell de la Radio Municipal podrà elaborar la proposta o propostes que considere oportunes així com les condicions i característiques que haja de reunir el citat càrrec.

         Article 8.- Correspondran al Director de la Radio les següents funcions:

         a)  La coordinació de totes les àrees de gestió de la radio municipal.

         b)  La responsabilitat en la normal execució amb els criteris i fins previstos en el mateix.

         c)  La coordinació de tot el personal de la ràdio municipal. Als efectes deurà presidir l’Equip d’Emissió, compost per totes aquelles persones que de forma habitual o periòdica porten a terme les emissions de la ràdio municipal.

         d)  Formular quantes propostes considere oportunes al Consell de la Ràdio Municipal.

         e)  Assistir per raó del seu càrrec a les reunions del Consell de la Ràdio Municipal.

         f)  L’ordenació, planificació i supervisió del servici de la ràdio, seguint les    directrius que en cada moment establisquen els òrgans competents de l’Ajuntament.                                                              .

Disposició final.- El present reglament entrarà en vigor, transcorregut el termini previst en l’article 65.2 en relació amb l’article 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d’abril de Bases de Règim Local, una vegada s’haja publicat íntegrament el seu text en el “Butlletí Oficial” de la Província.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!