4 d'agost de 2012
0 comentaris

Postals

Els pobles xicotets en els que no ha ocorregut cap fet històric important…

Els pobles xicotets en els que no ha ocorregut cap fet històric important, no han estat seu d’institucions religioses o polítiques, el més normal és que tinguen pocs monuments arquitectònics que mostrar o dels que sentir-se orgullosos.

La finalitat de les targetes postals consisteix en donar a conèixer monuments, places, muralles, esglésies, paisatges, pintures,etc.

Avui la compra de targetes i l’enviament als familiars i amics mitjançant el correu de tota la vida, ja no és el que era com a conseqüència de les noves tecnologies.

 

Altra finalitat de l’edició i venda de targetes era recaptar diners alhora que es donava a conèixer edificis, paisatges o costums. Eixe va ser l’objectiu de la junta del Museu Històrico-Artístic de la Llosa de Ranes quan va treure a la llum les primeres postals del poble. Calia recaptar diners per dur endavant el projecte d’obrir el museu.

Varen recollir milers d’objectes de tota mena per reflexar la nostra història, fòssils, pedres tallades trobades pels voltants de l’ermita de Santa Anna, utensilis de la vida quotidiana i dels llauradors que, abandonats per les andanes, ja no s’utilitzaven (cresols, instruments musicals, foguers, roba antiga, mobles vells, llibres que algunes famílies tenien oblidats plens de pols a les prestatgeries).

A banda de recollir tot el que vos estic dient, calien diners per condicionar la Casa del Pou, lloc que els va cedir l’alcalde Salvador Delgado per ubicar el museu. La recaptació supose que seria curta, poques mampreses podien dur a terme amb la venda de postals, però tota pedra fa paret. També rebien alguna subvenció de la Diputació de València i de l’Ajuntament.

 

Es varen fer tres postals:

    1. Paisatge de la Llosa de Ranes amb l’ermita de Santa Anna al fons.

    1. L’interior de l’església de la Nativitat.

    1. Una composició de quatre fotos del museu ja obert al públic.

El més segur és que les persones que ajudaren a Julia Baldó en aquesta aventura o projecte del museu (alguns d’ells venien de “Operación Rescate”) no eren conscients de la importància del seu treball però si voleu la meua opinió, pense que varen escriure una pàgina important en la història de la Llosa.

Tornant a les postals, l’any 2001 l’associació cultural El Rastell va publicar 9 postals. A diferència del museu, la intenció d’El Rastell no era la recaptació de diners donat que no les va posar a la venda, però aquestes postals les deixem per altre dia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!