20 d'octubre de 2010
0 comentaris

Amics de Lacomba

A l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues podem trobar…

Al post “Més detalls al voltant de Lacomba” deia que a l’Arxiu de Revistes Catalanes Antigues podem trobar a ”LA NOVA REVISTA” 23-11-1928, tres poesies de Lacomba dedicades a Lucia Sánchez, José Benavent i Sanmartín Fita.

Poden haver molts motius per a que un poeta dedique un poema a una persona. Es pot pensar que ho fa per amistat, també ho fa per demostrar-li admiració.

 

Lucia Sánchez era escriptora, d’esquerres i republicana. Era cinc anys major que Lacomba i va morir a València l’any 1970.

La revista “ORO DE LEY” València, 28-2-1927 va publicar un retrat de Lacomba pintat per José Benavent Calatayud, (Xàtiva 1858-1944). Açò confirma una vegada més, l’admiració i la relació que tenia el poeta amb els pintors de l’època. Del quadre no puc dir-vos si està en possessió de la família, en algun museu, o si pertany a alguna col·lecció particular. Si voleu fullejar la revista en la que he trobat el quadre cliqueu ací.

De Sanmartín Fita de moment sols he pogut descobrir, que el seu nom era Jaume Sanmartín Fita, va nàixer a Quart de Poblet, va escriure un treball literari premiat en setembre de l’any 1920 en Quart de Poblet, el títol era “la Pasecha”. Escrit en valencià de l’època (faltaven 12 anys pel naixement de les Normes de Castelló). Pense que era uns anys major que Lacomba, i podem deduir que es coneixien.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!