8 d'octubre de 2009
1 comentari

El Miragall

A Castelló es publica el Miragall (Butlletí d’informació Municipal de l’Ajuntament de Vva de Castellón”

A Castelló es publica el Miragall (Butlletí d’informació Municipal de l’Ajuntament de Vva de Castellón” i estic fullejant el nº que recull la informació dels mesos de juny a setembre.

D’aquest BIM em crida l’atenció algún que altre detall:

  • Totes les fotos són en color i el tamany de les seues pàgines és el mateix que el de qualsevol periòdic però la qualitat del paper és millor.
  • Es publica cada quatre mesos.
  • Conté articles d’opinió.
  • Dedica tres pàgines a la publicació de les actes dels darrers plenaris celebrats.
  • Dues pàgines estan dedicades als quatre partits polítics que tenen representació a l’ajuntament. En el seu espai, cada grup polític pot expressar la seua opinió sobre la actualitat del poble. Tots tenen el mateix espai; mitja pàgina per a cadascú.
  • Hi ha treballs interessants que parlen de l’historia del Teatre Ideal  i de la Lira Castellonera.
  • No hi ha cap foto de l’alcalde inaugurant res.

 

Ací a la Llosa també tenim un BIM. Es publica cada any o cada dos anys, depén… El nº 1 va veure la llum en març de 2001. Aleshores governava el PSPV-PSOE, i l’alcalde Ramon Climent deia en la presentació del BIM:“ Una de les maneres d’apropar l’activitat que es desenvolupa en el nostre ajuntament és fer arribar a tota la població la informació que en ell es genera.”

Açò que sembla una bona idea (mal executada) es converteix en propaganda electoral de l’equip de govern i del seu partit polític pagada amb diners de tot el poble. El BIM pot funcionar, però ja va nàixer amb defecte perquè, quina classe d’informació és aquella que només et conta la versió de qui mana o governa i silencia i li nega l’opinió als grups de l’oposició? Mala informació és aquella que només et conta una part, la seua part de la veritat. La seua veritat.

 

El Miragall dóna opció als diferents grups polítics a expressar la seua opinió al voltant dels problemes del municipi, podem estar d’acord o no, en el que es refereix a l’espai assignat a cada grup, (tots igual, de forma proporcional als vots o depenent del nombre de concejals) però el que està clar és que a Castelló l’oposició té veu en els mitjans d’ informació oficials, que és el mateix que dir, en els que paguem entre tots.

  • Ací els treballs que tracten de la història i cultura del poble no es publiquen en el BIM sinó en el llibre de festes.
  • A Castelló el BIM es publica tot en valencià mentre que a la Llosa es publica en castellà i en valencià, però cal deixar clar que el nº 1 publicat pels socialistes va estar íntegrament en valencià.
  • El Miragall de Castelló publica les actes de tots els plenaris tant ordinaris com extraordinaris.
  • A la Llosa les actes dels plenaris a banda del taulell d’anuncis de l’ajuntament no es publiquen en cap lloc, i els concejals de l’oposició les reben en forma de fotocòpies i la petició de rebre-les mitjançant correu electrònic va ser denegada.
  • Altre detall, a Castelló set plenaris en quatre mesos, a la Llosa dos, (un cada dos mesos).

Moltes vegades la punyetera mania de fer comparances ens pot ajudar a millorar, ens pot enfonsar en la depressió o podem tirar pel mig (la manta al coll… i a veure com plou).

  1. Gens de depressió. Com deia Sanchis Guarner: els pobles valencians parlen els uns dels altres. La pruïja d’uns esperona els altres.

    Una abraçada.

    PS: actualitza l’enllaç d’ARCHILETTERS que ha canviat d’usuari. Ja no és GarciandBlesa. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!