20 d'agost de 2009
0 comentaris

Festers i festeres a la Llosa de Ranes

En els anys que tinc, no ho havia vist mai, ni mai havia sentit contar-ho

Contava un company de faena que, una vegada el seu avi en veure que la seua dona buidava a la pica un got mig ple de vi, li va dir esbalaït : “Però, qué fas loca? En els anys que tinc, no ho havia vist mai, ni mai havia sentit contar-ho… tirar mig got de vi!”

 

Sempre he pensat que hi ha dos classes de polítics: els de poble i els de capital. Al meu parer, els polítics de poble són aquells que no poden veure ni oldre als membres dels partits de l’oposició, i no sols als integrants de les llistes d’altres partits polítics, sinó també als membres de la seua família. Un polític de poble és incapaç de dir-li a l’oponent “tens raó, m’agrada la teua idea i l’assumisc perquè beneficia el nostre poble”.Ací quan un partit mana (i utilitze el verb manar en lloc de governar) es dedica a desfer allò que els altres han fet i si no ho poden desfer, o desacrediten o menyspreen, i si ho poden evitar no es dediquen ni el bon dia. Per altra banda estan els polítics de capital que són gent capaç de dialogar, sopar amb l’oponent polític, dir-se tot el que pensen sense insultar-se, i fins i tot arribar a acords pel bé dels ciutadans. També és veritat que, he de reconèixer que el polític de capital és un animal en perill d’extinció (Carrillo, Fraga, Adolfo Suarez, Felipe Gonzalez i el pacte de la Moncloa són història).

 

Anem al grà. Per damunt-damunt vos puc dir que:

  • El PSOE va trasplantar un arbre de la Plaça Major per facilitar les actuacions dels grups musicals durant les festes del poble. El PP l’ha tornat a plantar.
  • El PSOE anul·la el nom de dos carrers del poble dedicats a dos franquistes. El PP torna el nom als dos franquistes.
  • El PSOE comença les obres d’un auditori, ara el PP les deixa en l’oblit durant sis anys i si està fent alguna cosa en l’edifici és pels diners del Plan Zapatero (però no us feu il·lusions).
  • El PSOE institucionalitza el Dia del Arbre. Amb el PP no queda res d’eixa festa.
  • El PSOE fomenta el pregó com inici oficial de les festes del poble. El PP anul·la eixe acte amb la mala sort que, anys desprès, uns festers decideixen mamprendre-la.

 

Ací a la Llosa els festers són gent jove que dediquen els seus esforços durant tot un any a recaptar diners per a poder organitzar les festes fent rifes, loteries, bola, samarretes, romeria, festa de Nadal, etc.

L’arribada de les festes és la culminació de tots els esforços realitzats durant el darrer any.

Resulta deplorable, trist, lamentable, depriment i dolorós veure que uns festers decideixen (carregats de bona voluntat) que el pregó de les festes és una bona i barata idea per iniciar les festes de forma oficial, però collons! Han tropeçat amb polítics de poble. I tenim als pobres festers fent el pregó des del balcó de l’ajuntament, però sense cap membre de l’equip de govern recolzant l’acte. Sense ninguna decoració als balcons com podeu veure a la foto.

 

 

“En els anys que tinc; no ho havia vist mai, ni mai havia sentit contar-ho; uns festers abandonats per l’ajuntament després d’un any de sacrificis pel poble!”

 

I açò ja va passar amb els festers de l’any passat.

Les festes de l’any que ve, les organitzarà…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!