ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

S’APROPA LA DATA DEFINITIVA

Sense categoria
A quinze dies de la Via Catalana per la INDEPENDÈNCIA, ho poso en majúscules per si algú encara vol marejar la perdiu, i desprès de viure una repetició de declaracions i  posicions incomòdes davant aquest clam de la societat civil que serà captat per tots els mitjans internacionals i deixarà despullats a aquests que encara pretenen viure de la dependència o a aquells que pretenen barrejar conceptes envoltant Caixes i desviant el tema principal. Veiem Sanchez Camacho dient a Mas que no hi haurà negociació fora de la Constitució, com si fos una amenaça i sense dir que dins d’aquestes escriptures sagrades es pot resoldre el tema perfectament.

Efectivament la líder popular s’apunta a la manifestació anti independentista de la Diada i posa la Constitució com a tap per qualsevol acte democràtic, potser se li hauria de recordar que la transferència de la capacitat de referèndum a Catalunya, es a dir el simple i cabdal acte en qualsevol democràcia vertadera de votar simplement es voluntat política que evidentment no te. Pretén imposar el seu model per damunt del poble,  i això es molt greu en un representant a les institucions del mateix.

Al mateix temps insta al President Mas a participar a la cadena per deixar clar que vol independència, ruptura i separació. Segurament volia dir que estigui al costat de la majoria del poble i vulgui decidir per ell mateix i treballar al seu favor sense dependre de tercers que normalment actuen en contra, aquells que pretén defensar la Sra. Camacho sense escoltar la gent.

Crec que el President Mas hauria de participar a la Cadena tal com li ha demanat l’ANC i apunto els motius principals que la Carme Laura Gil ha expressat i que comparteixo plenament.

 Raons per les quals, President, hauríeu de participar a la “Via Catalana”



Perquè sou el President de Catalunya.

Perquè la manifestació ha sorgit de la força del poble, no és ni de dretes ni d’esquerres, no és producte de la consigna o designi d’un partit polític sinó de la voluntat del poble català. I vós sou el President d’aquest poble.

Perquè la vostra participació a la cadena, davant del Palau de la Generalitat, li dóna força i legitimitat institucional.

Perquè aquells catalans que discrepen o dubten necessiten saber i veure que el seu President té la decisió ferma de liderar el camí cap a la independència.

Perquè quan agafeu de les mans les persones del vostre costat a la cadena ens doneu la mà a tots els catalans sense cap mena de distinció.

Perquè esvaireu els dubtes i ambigüitats que els fets i paraules d’en Duran sembren.

I, benvolgut President, perquè ja no hi ha marxa enrera en la vostra decisió històrica

Carme Laura Gil

  1. El dret a decidir que naturalment tots tenim a Europa en el segle XXI és per a Mas i Ciu una pastanaga electoral del 25N del 2012, una pastanaga que no significa per a res ni s’adiu en res a la voluntat explícita del Poble Català d’esdevenir una nació independent. Mas i Ciu fins que no es demostri el contrari han tornat a entabanar als catalans i els han empantanegat en un procés de Consulta que  perilla en gran manera d’esdevenir una altra enredada com l’estatut “tururut!” mentre es pretengui negociar-ho amb Espanya o tan sols fer-ho “no vinculant” “com un termòmetre per saber la voluntat dels catalans” dit així mateix pel Sr. Artur Mas. Quantes vegades haurem d’esbrinar la voluntat dels catalans? Qui busca tantes excuses per no fer la feina és que no té voluntat de fer-la!

    Contràriament a l’enganyosa i falsa actitud del President català que juga com sempre ha fet el seu partit amb la bona fe dels catalans, hi ha l’admirable actitud d’Àlex Salmond, molt honorable President d’Escòcia, que defensa la llibertat plena pel seu país amb un contundent “YES” a la Independència d’Escòcia i a la Constitució d’un Estat Escocès Independent.

    El Poble espanyol i els seus governs són els reis de la mentida compulsiva i de l’engany permanent. Aquella gent i les seves institucions són els pares i tutors d’aquell famós “donde dije digo, digo Diego”.

    El Poble català per tristesa i desgràcia de tots és el rei de la suposició,. d’aquell “no ho diuen, però compte que ho volen dir i ja ho diran algun dia futur” referint-se a Pujol del que se li suposaven totes les bondats i bones intencions i ara mateix del mateix President actual que és mou en la indefinició permanent i calculada per fer pensar als incauts catalans el que no sembla de cap de les maneres que estigui disposat a fer.

    Els catalans necessitem un capdavanter, honorable i digne, que defensi sense vergonya ni enganys el bé suprem de tota nació, bé que també pertoca naturalment a Catalunya: La seva Independència plena!

    Gràcies, Àlex Salmond, per donar un motiu d’esperança a tot Europa i a tot el món, en el camí de l’alliberament dels Pobles!

    Ai las! pels catalans! No mereixem tanta desídia!

    Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

    PD: He d’exigir al President el que vosaltres li demaneu però fins que es demostri el contrari o més ben dit fins que ell no ens demostri el contrari, no hi tinc cap confiança.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.