Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Publicat el 23 de juny de 2005

La piscina i el foc.

M’ha arribat un saluda del senyor alcalde del meu poble. Molt amablement, i en castellà, em convida a assistir a la inauguració de la piscina climatizada de l’hotel que hi ha en la carretera d’Aielo. No sé què fa l’alcalde convidant-me a la inauguració d’una instal·lació privada, amb un paper (bo) oficial, amb un sobre que paguem tots, i repartit per un policia local.
Cusriosament, fa poc vaig posar per ací baix una nota en què em referia a la promesa del president de la Diputació de fer una piscina coberta a l’Olleria, piscina que de moment no ha passat de promesa. No sé si tindrà alguna relació o no.
L’hotel en qüestió va començar com una gasolinera, a la que han afegit l’hotel amb restaurant, i ara hi han construït la piscina climatitzada. Està en terme de l’Olleria, però a tocar d’Aielo de Malferit. Crec que li han fet una mala passada amb el polígon industrial que està construint Bernabeu. La neteja total de vegetació deixa a la vista una superfície immensa, amb la blancor del tap que ressalta. Jo preferiria anar a un hotel que no estiguera al costat d’un polígon industrial… El cas és que a l’altra banda de l’autovia està el polígon industrial d’Aielo, on també s’hauria pogut fer sense destrossar més terme de l’Olleria. Supose que els terrenys hauran resultat més barats en aquesta banda de la carretera.
Hui hem patit un incendi forestal. No sé a hores d’ara com estarà la cosa. Abans de vindre a casa, sembla que el Salido ja s’havia cremat del tot, i el foc anava devorant el barranc de l’Alegre. Les casetes de la zona les havien desallotjat per la vesprada. Sobre les 9 i mitja de la nit ha plogut, i espere que això haurà ajudat a calmar la voracitat de les flames, que havien arribat a l’Olleria des de Xàtiva, a través de la serra Grossa.
Com sempre, hi haurà opinions divergents. Hui mateix ja he escoltat queixes sobre l’actuació dels efectius antiincendis. Demà en sentiré a parlar.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent