EL PLE SOBRE INVERSIONS UN PLE MUNICIPAL FANTÀSTIC

El ple extraordinari sobre el pla d’inversions pels propers anys a Vic ha estat fantàstic.

El govern de la ciutat té la capacitat de viure i creure’s les seves pròpies fantasies. Passen de no tenir cap projecte en ferm que els porta a trontollar constantment amb canvis de direcció sense sentit, a presentar-nos  “el millor”  pla d’inversions possible. Tan bo que semblaria totalment impossible no estar-hi d’acord. Però, és clar, resulta que moltes de les inversions que s’han presentat no són inversions municipals, sinó que corresponen a altres administracions, però tant els hi fa, les fiquen al seu sac i com que pensen que la gent es xuma el dit, mèrits i medalles per a ells.

Aquest pla no és tal pla d’inversions, És un projecte polític, és un projecte d’intencions però sense tenir cap seguretat de finançament, ni tan sols d’aquells projectes que no són propis de l’ajuntament de Vic, per tant, no hi ha cap garantia de què els projectes es portin a terme.
Caldria que l’haguessin anomenat com a projecte de bones intencions mai con a pla d’inversions. Si volem invertir necessitem recursos i si no els tenim no hi ha inversió possible.

A més, no hi ha cap projecte elaborat, no se sap com serà cap dels plans presentats, s’han fixat valors sense tenir ni idea de quin cost real tindran. És elemental, si no tens el projecte és impossible saber el cost real del mateix.

Però tot això tan els hi fa, la qüestió és fer una presentació, que per les seves formes va semblar més una convenció de venedors d’assegurances (amb tots els meus respectes per aquests) que un ple municipal.

Realment aquest pla d’inversions semblava més aviat un treball d’alumnes d’algun curs de gestió d’administració pública que no pas un projecte seriós de l’equip de govern de l’ajuntament. Aquests alumnes a final de curs suspendran, ja ho veureu, per què el projecte presentat fa aigües per tot arreu.

No obstant, quan algun dels projectes estigui elaborat amb el finançament previst, i, previ debat amb la CUP, si segons el nostre criteri es bo pels ciutadans de Vic nosaltres no tindrem cap inconvenient a votar a favor, tot i que ja sabem n’hi ha algun que serà impossible de fer i altres que per fora de lloc mai tindran el nostre recolzament.

Imatge: Osona. com

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *