Laia Jurado i Canadell

Mestra de la República Catalana

14 de maig de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Pacte dels Vigatans, 302 anys.

Aquest diumenge el Casal Manuel Viusà ha fet un acte recordant aquests fets. La CUP, conjuntament amb Maulets i Rescat ha estat convidada a Sant Sebastià.

Hola bon dia, primer felicitar als valents que han pujat a peu des de la Plaça Major, ben segur que al 1705 no van pas venir a  reunir-se aquí amb cotxe…

A part de ser un dels paratges més entranyables que té  Vic, és un dels llocs més simbòlics que hi ha a tot el principat, ja que aquí es van reunir una seria de persones per tal d?organitzar una revolta per defensar  la llibertat dels Països Catalans.

Es tan important per nosaltres, que fins i tot els que defensem els colors del nostre estimat  equip de hoquei ens diem els ?Vigatans 1705?.  Si fa tres cents anys els vigatans no volien ser Espanyols, ara encara menys, i aquest és un dels lemes que té la CUP és… els vigatans no som espanyols.

Amb la CUP tornem a lluitar per la independència i la llibertat de Catalunya.

Com fa tres cents anys endarrera, els vigatans es van rebel·lar contra les tropes de Felip V per l?alliberament del nostre país. Avui, al 2007 la CUP entrarà a l?ajuntament per rebel·lar-se contra l?Estat Espanyol.

I des de  Vic crearem la independència des dels ajuntament creant una xarxa de municipis independents, fins arriar a la capital, Barcelona. Després, no ens podran negar el nostre dret a la independència perquè el poble haurà decidit que aquest és el camí que vol prendre.

I quan tot això passi, tornarem a pujar aquí dalt, i escriurem una placa amb tots els pobles que, gràcies a les persones que en formen part, haurem aconseguit ser lliures!!!

 

 

 

 

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.