La nostra història a través dels còmics.

Qui pot posar en dubte que la lectura és una font de transmissió de coneixement molt gran, si se sap utilitzar bé?

Les grans novel·les ens traslladen a grans mons, ja siguin de ficció o reals. Des de petits ja ens traslladen, a través dels contes, a endinsar-nos en aquest plaer. Si des de casa i des de l?escola es treballa bé, i si la persona sap trobar-li el gust, es poden crear grans lectors, grans pensadors i grans coneixedors.

Dins el món dels llibres trobem diferents tipologies, entre elles el còmic. Una de les definicions més conegudes és la de Scott McCloud que diu ?il·lustració juxtaposada i altres imatges en seqüència deliberada amb el propòsit de transmetre informació i/o obtenir una resposta estètica del lector?.

Molta gent pensa que els còmics només són per infants o adolescents, però és un medi de comunicació molt adequat per totes les edats, el qual transmetre tot tipus de coneixement. Hi ha molts tipus de còmics històric, bèl·lics, policials, eròtics, d?aventures… Alguns dels més coneguts poden ser: TBO, Superman, Mortadelo i Filemón, Blueberry…

Parlant del còmic històric, ja fa temps que algunes editorials és dediquen a  explicar la cultura dels pobles dels Països Catalans. A través d?un gran dibuixant i també guionista que tenim a Catalunya, Oriol Garcia i Quera, ens transporta al món del còmic històric.

Algunes de les seves obres, les quals expliquen fets molt importants sobre la història de Catalunya, són: ?Barcelona 1714. L?onze de setembre?, ?Corpus 1640. La Revolta dels Segadors?, ?L?Exèrcit Errant. La darrera gran Batalla dels Almogàvers?.També té altres obres sobre personatges històrics com ara ?Rocaguinarda?, ?Guifrés 897?.

Penso que aquest és un material que la gent hauria de conèixer, ja que explica la història d?una forma clara, divertida i fidel. Són uns còmics que estan molt ben il·lustrats (amb mapes tant dels pobles, com de les ciutats, com dels viatges), les explicacions són clares i concises on es recalca el més important (també trobem il·lustracions de la vestimenta de l?època dels cavallers i dels cavalls, dels escuts d?armes…).

Per tant, animo a tothom a llegir aquests còmics, ja que són una forma de veure la nostra història divertida i, alhora educativa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *