L’Oleguer Presas

Des de sempre, totes les persones han lluitat per tenir un Dret Universal,

el DRET A LA LLIBERTAT D?EXPRESSIÓ.

Amb la ?democràcia?, es va pensar que aquest dret ja estava garantit, però no és així. Cada vegada estem més oprimits, més sotmesos a lleis, articles i ordenances que ens van tensant la corda que ens posen al coll, la qual cada vegada és més estreta i gruixuda.

Tota la nostra existència  gira al voltant de les normes que regeixen el sistema. Si no penses igual que la majoria o tens la gosadia d?expressar les teves idees, que no són políticament correctes, t?acusen d?ANTIsitema, ANTIdemòcreta o de terrorista.

En la nostra actualitat tenim exemples clars, un és del futbolista del Barça Oleguer Presas.

 Cas de l?Oleguer Presas

Després de llegir l?article d?aquest futbolista (i primer de tot persona) et venen a la ment un seguit de preguntes:

Per què tant escàndol per un article que presenta una realitat?

Es que en la nostra societat hi ha persones de primera i persones de segona?

Encara tenim uns temes que són tabús i qui els toca queda marcat?

Per què barregen uns escrits personals amb el treball?

Per què la marca Kelme no vol continuar patrocinant al jugador barcelonista?

Per què el president del Barça està tant disgustat amb l?Oleguer?

Com he comentat anteriorment, hi ha temes que la societat té vetats i, sobretot depenent de les fonts on surten. Qualsevol que escrigui sobre temes relacionats amb el País Basc o Catalunya, està assegurat que haurà de passar per aquesta nova inquisició. Pel contrari, si algú opina contra aquests dos pobles, quedarà lliure deculpa. I efectivament, encara hi ha persones de primera i persones de segona, ja que no a tothom se li apliquen les mateixes lleis o de la mateixa  forma.

Per altra banda hem de tenir en compte que ser futbolista és una feina com també ho és ser fuster, ser paleta, ser comptable, ser professor… per tant, penso que no s?ha de barrejar les declaracions que va fer l?Oleguer com a persona, ja que en cap cas parla del futbol, sinó que dóna la seva opinió sobre aquest tema candent. Per això el president del Barça no s?hauria de sentir ofès, ja que no ha pas parlat com a futbolista sinó a nivell personal. Per altra banda, quan fitxes a un jugador, ja coneixes les seves idees. Tothom sap quines tendències té l?Oleguer i, com a representant del club, hauria d?haver-li donat tot el suport (i estigués d?acord o no).

Respecte el cas de la Kelme, que extingint el contracte amb l?Oleguer, té un rerefons polític, te la marca del PP. Per això no és d?estranyar que vulguin rescindir el contracte  amb el futbolista, ja que les idees que defensa l?Oleguer amb les del PP són totalment antagòniques i com diuen ?qui paga mana?.

Veient aquest cas ens fem a la idea de la diferent forma d?aplicar les normes a les que estem tots sotmesos. Sort en tenim que la llibertat de pensament encara no ens la poden controlar, potser en el futur…? Evitem-ho essent valents en la defensa de les nostres idees i de la llibertat d?expressió, com sempre ho ha fet l?Oleguer Presas.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *