República educativa

L’escola catalana ha estat al punt de mira de l’Estat Espanyol pel seu treball de cohesió social i d’immersió lingüística. Ha rebut atacs en diferents èpoques i de diferents intensitats, però ara han traspassat la línia vermella.

Tinc clar que el sistema educatiu és un dels pals de paller de tota societat i és molt fàcil acusar als docents d’adoctrinadors -potser perquè és el que ells fan en els seus centres?. Però l’escola catalana educa en valors i amb valors per tal de formar els ciutadans del demà.

Aquesta setmana hauran d’anar a declarar 8 docents de la Seu d’Urgell, suposadament per introduir debats a les aules pels fets de l’1 d’octubre.

Però no saben els “denunciants” que els infants pregunten i volen respostes sobre el què passa al seu voltant?

No serà que les “famílies denunciants” no han sabut respondre les inquietuds de les seves criatures i aquestes estan buscant respostes?

Penso que a l’escola s’ha de mantenir la neutralitat en vers els fets que estan passant, però no podem deixar d’ensenyar sense garantir els valors  de l’educació:  la igualtat social, la coeducació, el laïcisme, l’ensenyament científic, l’ensenyament actiu i l’arrelament al país. Que mantinguem la neutralitat no vol dir que tinguem unes criatures adormides i menys al segle XXI amb l’accés a la informació que hi ha. La nostra obligació com a mestres és educar en l’esperit crític i en posar a disposició dels infants totes les eines que calgui per aprendre a debatre el què està passant.

Com a ciutadana de la república catalana demano calma i el cap fred. Pensar en les conseqüències que tenen tots els actes que realitzem. Sé que és una cursa de fons i no vull  perdre gent pel camí, al contrari, treballaré per tal d’aconseguir més recolzaments.

Com a docent de la república catalana em solidaritzo amb els companys i companyes de la Seu d’Urgell i em comprometo a seguir treballant per garantir els valors del nostre sistema educatiu.

Docents per la República

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *