Laia Jurado i Canadell

Mestra de la República Catalana

21 de juny de 2011
Sense categoria
1 comentari

Primer Ple.

Avui hem tingut el primer ple de la legislatura 2011-2015.
Puc dir que ha estat un ple tranquil (esperem que continuï així, però encara s’han de polir alguns serrells…).

Els temes importants que s’han tractat:
     1. Sessions del ple municipal. 
     2. Càrrecs de confiança i sous dels regidors.
     3. Funcions del ple.

 1.      Sessions del ple municipal. Aquest és un tema que ha estat recorrent en la legislatura passada. L’equip de govern ha tornat a posar les sessions plenàries a 2/4 de 12 del migdia, cosa que dificultat la participació ciutadana i el poder combinar la vida laboral amb la política i la familiar. Per això hi hem votat en contra.

Alhora, des de la CUP hem demanat que es faci el Reglament  per tal de poder regular el ple (ROM) (participació ciutadana, preguntes al ple, mocions, intervencions). Segurament, si aconseguim reprendre les  negociacions del ROM s’han compromès a passar els plens al vespre. Esperem que l’alcalde compleixi la seva paraula.

2.      Càrrecs de confiança i sous dels regidors. Aquests punts, també els hem votat en contra.  Penso que els polítics hem de cobrar per la feina que fem, ja que sinó el món polític es convertiria en un món elitista  del qual només podrien formar-ne part les persones que poden viure de renda. Però quin sous s’han de cobrar? Aquesta és la qüestió. Penso que s’han d’ajustar a la realitat i el moment que s’està vivint. No pot ser que per treballar un 90% de la jornada es cobri 50.000€ anuals.  Aquest és un sou per sobre (i molt) de la mitjana de la població.

Aquesta dinàmica (que es pot sumar a la dels càrrecs de confiança que tenen un sou similar) poden fer plantejar a qualsevol que potser  tots es podria dedicar a la política des de  l’equip de govern o ser càrrec de confiança i poder tenir, almenys durant 4 anys, un bon sou. On anirem a parar, a la professionalització de la política? Per això els polítics estem en crisi, per aquestes dinàmiques insostenibles!

3.      Funcions del ple.
Ja va passar la legislatura passada. Funcions i atribucions que té el ple, les passen a altres instàncies (alcaldia o junta de govern) per tal que diferents temes no s’hagin de discutir.

El Ple municipal, com a màxim òrgan de decisió de l’ajuntament, en el qual hi ha la representació del què els ciutadans han escollit, ha de tenir totes les competència que li són reconegudes; per tal de garantir que les decisions que es prenguin siguin públiques i transparents, garantint, d’aquesta manera, que els ciutadans tinguin la informació directe.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.