Pilotes fora

Pilota als núvols. Quan els dirigents polítics, després del clam majoritari dels ciutadans sobre alguna qüestió, l’utilitzen per a qualsevol altra cosa que no té res a veure, com quan diuen que si la manifestació a favor de la independència de l’11 de setembre és massiva, els anirà molt bé per negociar el pacte fiscal a Madrid.

Cantada del porter. Quan després que les autoritats espanyoles han admès que requisen estelades a l’entrada dels recintes esportius tot i que “per elles mateixes no constitueixen cap tipus d’infracció”, el conseller d’Interior diu que ell no donarà ordres als Mossos de fer-ho.

Desmarcada. Quan es preveu que una majoria del poble es mobilitzarà a favor d’una cosa i el president, després d’enredar la troca uns quants dies, se’n desentén.

Gol fantasma. Quan els dirigents catalans ens diuen que han aconseguit alguna cosa molt satisfactòria de Madrid però, en realitat, estem igual que abans.

Gol en pròpia porta. Quan es demana un rescat perquè ens deixin uns diners que són nostres amb condicions estrictes i pagament d’interessos i, a més, ens hem de sentir dir de tot.

Gol olímpic. Quan s’aconsegueix que els catalans que voldrien tenir una selecció pròpia considerin com a propis els èxits de les seleccions i les federacions esportives espanyoles perquè les integren persones nascudes a Catalunya.

Penal no assenyalat. Quan es produeix un atac catalanòfob de qualsevol tipus que queda totalment impune.

Fora de joc. Quan el president de la Cambra de Comerç declara, molt cofoi, que l’activitat turística i les exportacions catalanes són el motor econòmic d’Espanya, cosa que és certa, just el mateix dia que el govern de Catalunya demana un rescat a Madrid.

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *