Des de la Plana

Josep Usó

4 de febrer de 2020
0 comentaris

Socarrat major.

L’associació cultural Socarrats de Vila-real, com cada any i ja en van vint-i-set, celebrarà aquest proper dissabte, l’acte de lliurament del premi Socarrat Major. Aquest any, el Socarrat se li atorga a l’actor i humorista Xavi Castillo. Un home que, des de fa anys, defensa el País des d’una trinxera tan exposada com l’humor. Un humor personal, que recorda en alguns moments alguns dels grans, com el traspassat Pepe Rubianes o els mateixos Luthiers. Un home que també ha mostrat, en més d’una ocasió, la seua solidaritat amb els més desafavorits, col·laborant amb associacions de malalties infreqüents (aquelles que de vegades s’anomenen “rares”). El cas és que aquest dissabte, en un escenari diferent, a un restaurant situat dins del mateix camp de futbol del poble, que ara es diu “de la Ceràmica”, el restaurant “Entrelíneas”, es farà un sopar en el transcurs del qual se li farà entrega d’aquest premi. Presentarà l’acte L’actriu Pepa Cases i actuarà Miquel Gil. Poca broma.

El llistat de premiats recull tota una sèrie de personatges que abasten tantes vessants de la cultura en Valencià com s’ha pogut. Aquesta vegada, però, l’edició té l’al·licient de ser un humorista, el premiat. I, per alguna raó, hi ha molta gent que tendeix a pensar que fer riure és, en certa manera, un art menor. I no és veritat. Fer riure és, sovint, molt més difícil que fer plorar. En el cas de Xavi Castillo cal afegir que sempre ha mantingut una crítica amb el poder establert, fins i tot en els anys més difícils dels darrers governs del PP, quan semblava que mai podrien canviar les coses. Ara, continua sent molt crític amb els nous governants, com ha de ser. Perquè hi ha hagut canvis; és cert. Però tants com se n’esperaven, tampoc.

Esperem divertir-nos, aquest dissabte.

I per a que vegeu que Vila-real és una ciutat amb cultura, més enllà del futbol, el mateix dissabte hi ha representació teatral, a l’Auditori Municipal. Olympia metropolitana representarà “pel davant i pel darrere“, la versió en Valencià de la comèdia de Michael Frayn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!