Des de la Plana

Josep Usó

12 d'abril de 2019
0 comentaris

Rendibilitat i optimització.

El PP proposa, en el seu programa electoral, una optimització dels recursos econòmics per tal de millorar l’atur estructural. Podríeu pensar que es tracta de millorar el sistema educatiu per tal de preparar treballadors qualificats per al dia de demà, però no.

En realitat es tracta d’abaixar imposts. I, per tal de compensar els ingressos que l’administració valenciana tindria per aquesta pèrdua d’ingressos, caldria tancar Àpunt i altres “xiringuitos”.

Haurien d’anar amb compte amb el què demanen. Per si els és concedit. Per exemple. Si del que es tracta és d’evitar el malbaratament de diners públics, només cal recordar que aquesta proposta parteix de les mateixes persones, no només del partit, de les mateixes persones que, només fa quatre anys, participaven en el blanqueig de diners amb el “pitufeo”. O que estan farcits de casos de corrupció que als valencians ens han costat el que no tindrem mai de la vida. Amb robatoris de milers de milions en les empreses que gestionaven la construcció de centres escolars, depuradores, projectes fantasma de tota mena, projectes faraònics que no tenien cap possibilitat de ser rendibles o estafant, directament, aprofitant la visita del Papa. Des dels diners destinats a ajudar al Tercer Món fins els diners que ens va costar una fórmula 1 que ens va costar centenars de milions.

I també hem de recordar que, gràcies a que sempre són delinqüents d’allò que s’anomena “guant blanc”, encara és l’hora que hagen tornat ni un euro de tots els que s’han emportat.

Així que jo proposaria una altra mesura, per tal de millorar les finances públiques. Als corruptes, siguen qui siguen, des del darrer endollat furtapatos fins a dalt de tot, tancar-los a la presó fins que no tornen el darrer euro de tots els què han furtat. Tant seria que trigaren un any com cent. Fins i tot, en en cas hipotètic, Déu no ho vulga, que mentre esperem el retorn dels capitals furtats i amagats, els corruptes faltaren tancats a la presó, no eliminaria l’impost de successions. Especialment en aquests casos. De manera que el deute de robatori de diners públics fora hereditari. I, per descomptat, tant és de quin partit siguen, els corruptes.

Direu que tinc mala bava, però és que hi ha propostes que em semblen d’un cinisme esfereïdor. I més en aquells casos en els què els qui fan les propostes es presenten com a bons cristians. Haurien de saber que robar és pecat. I que es va a l’infern, per això. Al foc etern; poca broma. O també ho seran de portes enfora, només?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!