Des de la Plana

Josep Usó

16 de juny de 2020
0 comentaris

Estem pujant.

Tal i com van les coses, sembla que tenim un gran pervindre.

Mentre la premsa internacional continua deixant anar informacions escandaloses sobre el qui va ser rei l’Espanya fins el 2014, ací no es permet cap mena d’investigació sobre el cas. Per la seua banda, la CIA desclassifica documents. I confirma que Felipe González era l’organitzador dels GAL. I afig que l’estructura estava sota el control de l’exèrcit. Però ja veure com ací tampoc es pot fer res. Això porta a que el rei actual, fill i hereu de l’anterior, procure mantindre’s tan invisible com pot. Però els d’ací no en diuen res, de tot això. Ni televisions, ni ràdios ni diaris d’aquells que s’anomenen de «tirada nacional». Això sí. Pablo Hasel, raper, per cantar veritats com a punys i no deixar-se atropellar, a la presó.

Per si amb això no n’hi hagués prou, en la gestió de la crisi sanitària, vivim en un país tan surrealista, que mentre hi ha regions, com el País Valencià o Catalunya (per exemple) que van donant informacions sobre infectats i morts cada dia, el regne en la seua globalitat, du setmanes estancats en el mateix nombre de morts. I es fan grans campanyes per atreure un turisme que no sembla que puga acabar d’arribar. Com a mínim, aquest any.

També podríem parlar de la crisi econòmica, que continua fent estralls. I tothom fa com que no passa res. Les empreses van acomiadant discretament, molts dels que s’estan en ERTO no saben fins quan s’hi estaran ni, especialment, què faran quan s’acabe aquesta mesura. I molts autònoms no saben si continuaran amb el seu negoci, o la seua tenda.

I han arribat els primers turistes alemanys a Mallorca. Ho han fet entre mostres de adulació que semblen una mica fora de lloc. Però és que la platja amb careta i a dos metres, no sembla massa engrescadora.

El deute públic va creixent sense fre i es va sabent que, en realitat, les grans empreses de l’IBEX són, en bona mesura, empreses en mans d’inversors o d’empreses estrangeres.

Sembla que, tal i com van les coses, qualsevol dia s’ho hauran venut tot i ja no podran vendre res més per a seguir aparentant que tot va bé.

Segurament, quan això arribe, tota la culpa serà dels catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!