Des de la Plana

Josep Usó

26 de març de 2020
0 comentaris

Desgavell.

Avui, 26 de març, continuem confinats. Excepte els que encara han d’anar a treballar. I, en un sol dia, o en poc menys de 24 hores, ens assabentem de les següents coses:

Fa més d’una setmana que el govern de Pedro Sánchez té dos informes, que ells mateixos van demanar, que els indiquen que amb les mesures que havien pres fins aquell moment, la situació sanitària del estat esdevindria catastròfica, amb centenars de milers de morts (sense comptar que, amb el sistema sanitari col·lapsat, qualsevol malaltia, un infart, un ictus, quasi qualsevol cosa, esdevé immediatament mortal).

El prestigiós diari britànic The Guardian, publica un article demolidor per a la gestió de la pandèmia per part del govern de Pedro Sánchez.

Es fa públic que el mateix govern ha comprat centenars de milers de tests a una empresa xinesa que no té autorització per a vendre’ls. Com a conseqüència, l’ambaixada de la República Popular Xinesa, deixa clar en un fil de piulets que l’errada és només responsabilitat del govern d’Espanya.

El ministre de sanitat, quan en la roda de premsa li pregunten per les proves que es fan a diferents països des de fa setmanes amb un fàrmac utilitzat pel tractament de la malària (la terciana, que se’n deia a la Plana), la Cloroquina, deixa clar que no sap de què li parlen. Però es veu que a l’home no se li ha acudit dimitir. Ara; això sí. El seu govern es nega a permetre que es mantinga l’aïllament de la conca d’Òdena. Del aïllament de Madrid, ja ni se’n parla.

Al llarg del matí, ens assabentem que el nombre d’infectats confirmats (ací es fan molt pocs tests perquè encara no n’hi ha) arriba als 56188 i el de morts a 4089. Ja hem superat a la Xina en nombre de morts. La diferència rau en que Espanya té 47 milions d’habitants i la RPC, en té 1400 milions.

El estadi Santiago Bernabeu es convertirà en un gran magatzem de material sanitari. ???

No es permetrà els autònoms que aplacen el pagament de la quota mensual. Ni tan sols això.

El mateix ministre que no sap res de la Cloroquina, com avui el nombre de morts és lleugerament inferior al d’ahir, ja llença les campanes al vol i afirma que s’està arribant al pic de la pandèmia. A Itàlia, abans de suggerir alguna cosa semblant, s’han esperat a tindre dades de quatre dies seguits amb la mateixa tendència.

També s’ha reconegut que la centralització de les compres “no ha funcionat”. Que vol dir que ha segut un veritable desastre. Però tampoc no ha dimitit ningú ni ha segut cessat. El Confidencial dóna una notícia d’una manera molt curiosa. Allà els nous positius només són el 30%. Com si hi hagués alleugeriment perquè Madrid ja no és la capital de la pesta. Tot i que dels 4089 morts, 2090 són a Madrid. I, tal vegada puga influir el fet que els tests que van arribant són els que estan comprant les comunitats autònomes.

El  que sembla que ja ha deixat de fer arengues militars és el general Villarroya. No sé si serà per culpa d’aquest vídeo.

Al final, la sensació que dóna, tot plegat, és que tot és un desgavell. Que els que figura que han de donar llum, i que s’han atribuït l’exclusivitat, només donen fum. Ens haurem de cuidar, que sembla que venen mal dades.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!