Les coses importants.

Hi ha coses importants; i d’altres, que no ho són tant. Per exemple: en una paella d’hivern, és poden posar carxofes. I si abans no es posen amb aigua i llima, es faran negres. I ennegriran tot l’arròs. L’aspecte empitjorarà; però el sabor serà boníssim. L’aspecte no és tant important com el sabor.

A Vila-real, com a tot arreu, ja duiem uns mesos molt dolents. Estàvem eixint de la crisi del 2008 i ens ha arribat la pandèmia. El confinament. La nefasta campanya turística d’estiu i la segona onada de la Covid-19. Tot això en el que duiem d’any. Hi ha comerç tancat, gent en atur, en ERTO, amb problemes per arribar a final de mes O fins i tot per començar-lo.

Afortunadament, el congrés de Madrid, que és el bo, va evitar que els romanents dels ajuntaments els pogueren gastar els propis ajuntaments.

Estava clar. i més essent un ajuntament governat pel PSOE, que els diners es gastarien en algo de profit. Evitar desnonaments, ajudar famílies necessitades, autònoms amb dificultats; afavorir la instal·lació d’empreses o evitar-ne el tancament… A mi, totes aquestes coses em semblen importants.

Però jo no governe l’ajuntament de Vila-real. Els polítics que el governen han decidit, i ho hauran fet amb coneixement de causa, que tenen bons assessors, que el sector més desafavorits per la crisi i aquell on cal dedicar més recursos és el taurí.

Per això hi ha una plaça de bous portàtil a la vora d’on van deixar el pobre Jaume I en remodelar la plaça de l’ajuntament.

I es veu que hi fan bous, els roden, de nit els embolaran…

Perquè aquest deu ser dels sectors més necessitats. Els ramaders (els de ovelles ja no), els llogadors de barreres, els rodadora professionals…. Tots aquests són sectors vitals, per a la nostra societat i economia. El comerç, els autònoms, els que treballaven amb busos de servei discrecional, els tallers, la petita indústria… Aquests també són importants: però no tant.

Perquè es veu que per entrar a la plaça de bous portàtil cal pagar entrada. I cal dur careta fins i tot per a rodar el bou.

És veu que el més important és preservar les nostres senyes d’identitat. La toreria. Que dóna molt d’ambient, al poble.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *