La capital.

Per a qui no ho sàpiga encara, Madrid és la capital del Reino de España. Que és el nom oficial de la cosa. I també és, ara mateix, el lloc d’Europa més empestat amb la COVID19. Hi ha molts barris amb més de 1000 empestats (comprovats) per cada 100000 habitants. Que vol dir que una de cada cent persones pateix la malaltia, ara mateix. I tot just s’acaba l’estiu avui mateix. Malgrat això, la presidenta de la comunitat autònoma d’allà, la senyora Díaz Ayuso, afirma que no es pot confinar Madrid perquè això seria la mort, per a la seua comunitat.

La dona va fer aquestes declaracions, entre d’altres, al costat d’un altre madrileny il·lustre, el presidente Sánchez, que ara anuncia que potser tindrà els pressuposts de l’estat llestos per al gener. Aquest no deu saber que si vol que li arribe algun euro del rescat europeu, ha de tindre els pressuposts reals, els que ha de finançar Europa, abans del 15 d’octubre.

El cas és, però, que la presidenta de la comunidad autònoma i el president del gobierno del reino, van comparèixer al davant d’una filera de banderes. Alternades, les del reino i les de la comunidad. Hi ha analistes que s’han dedicat a comptar-les. És molt més divertit veure la fotografia que apareix al final de l’editorial de VilaWeb d’avui. Allà s’aprecia la veritable situació dels dos explicadors. Sols al mig de no res. Trista situació.

Tothom ha posat el crit al cel perquè davant d’una ineptitud i un malbaratament de recursos de tota mena que du anys (si ens fixem bé, aquests anys arriben a segles sencers), davant del desastre sanitari que tenen allà, la dona ha demanat més recursos. Tots els qui s’han indignat tenen raó. Però la majoria jan passat per alt un detall. I és justament aquesta frase. El tancament de Madrid suposa la seua mort. Segons ella, perquè Madrid està al centre de tot i de tots i tots ens en aprofitem, d’allò. Però justament. Si es tancara Madrid, de sobte, tota la resta de la península ibèrica, de fet tot el món, descobriria que no són imprescindibles. Que hi ha vida sense haver d’anar allà, passar per allà, mantindre totes les infraestructures fantàstiques que hi ha allà i que són insostenibles si no s’hi aboquen, contínuament, tots els recursos de tothom que fan falta en altres llocs. I això seria, efectivament, la mort de Madrid. Una ciutat estat que viu dels voltants. I que ara, esgotats els recursos del seu Reino, pretén que els veïns li continuen pagant una despesa malbaratadora. I sembla que això no passarà. De moment, malgrat l’anunciada fusió entre Bankia i Caixabanc, la borsa ha baixat una barbaritat, en els dos primers dies de la setmana.També sembla que els alemanys estan molt preocupats per la gestió de la pandèmia a Espanya i que un grup d’experts demana a The Lancet una investigació sobre aquesta gestió.

I és que la propaganda, quan t’enfrontes a una realitat que n’és immune, no serveix de res.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *