La primera classe.

Després de mesos de teletreball, de preparar un gimnàs per a fer d’aula d’exàmens de Selectivitat (proves PAU), de treball administratiu i de vacances. Després de comprovar com els meus companuys de l’equip directiu no podien fer vacances. Després de dues setmanes on els companys ja començaven a tornar a la feina i a . assabentar-se del nou funcionament del centre. Una vegada comprovat que ja no hi ha operatiu ni cap laboratori, ni la biblioteca, ni cap taller, ni cap aula específica (potser alguna d’informàtica).  Avui he donat la primera classe presencial després de gairebé mig any. I hi ha un detall dels meus nous alumnes que m’ha impressionat. I no era enfrontar-me a un auditori emmascarat. Al capdavall, ja duem mesos veient tothom amb careta (menys als bars i a les terrasses). No. El que em resultava sorprenent és que els alumnes estaven en silenci. No dien res. No xerraven. Quasi ni miraven al veí o a la veïna. I s’hi han estat hores asseguts al mateix lloc sense quasi moure’s.

De moment, aquests eren els més menuts. Els de catorze anys. El dilluns veurem els altres més majors. Aquests, en bona mesura, aniran a classe en dies alterns.

Però en veure’ls pujant escales en fila, eixint al pati en fil, amuntegats en grupets per allò del “grup bombolla”, he pensat que tenen més coneixement que molts dels adults. També és veritat que fan una mica de pena, perquè aquest comportament tan asocial l’hauran de mantindre al llarg de tot el curs. I no sé quines, però tindrà conseqüències.

I si algun dubte tenia, l’he perdut. La funció principal d’escoles i instituts és, en realitat, mantindre els menuts i els adolescents reclosos mentre els pares treballen. Si a la vegada aprenen, millor.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *