Economia o salut?

Després de la reunió, virtual, d’ahir del senyor ministre Illa (el filòsof) amb els consellers de sanitat, s’han acordat onze mesures. Les més cridaneres, que no es podrà fumar en espais públics, si no hi ha separació suficient, i no es podrà beure alcohol al carrer. De passada, s’ha tancat l’oci nocturn i les reunions familiars hauran de ser de un màxim de deu persones.

Al mateix temps, Alemanya ha recomanat als alemanys que no viatgen a les Illes o al País Valencià. Això serà l’enfonsament de gran part de la indústria turística. Però és que les presses per dur turistes es veu que era la idea dels governants per eixir del pou generat per haver gestionat tan malament el començament de la pandèmia.

Entre altres problemes, el model turístic de sol i platja, que comporta molts visitants però amb una despesa molt menuda, ja fa anys que està en crisi. I ara, tal i com va la cosa, potser s’haja acabat per a sempre. De manera que les alternatives s’hauran de posar en marxa més ràpidament que molts no es pensaven. Allò dels locals atapeïts, amb consumicions d’alcohol i música com a gran atractiu, ha entrat en crisi. Tanta crisi que, de moment, això es veu que s’ha tancat.

Però d’ací a poc més de tres setmanes, començarà el nou curs escolar. I ací caldrà moure milions de xiquets i adolescents, que hauran d’anar en jornades alternes a classe. I que es trobaran sense grans espais en uns centres que, en molts casos ja estaven massificats abans de la crisi. Això, sense comptar els pares i mares que els duen i els recullen, els transports escolars (perquè mantindre les escoles en pobles menuts era poc adequat. Era millor dur-los en autobús d’ací cap allà). I que, passe el que passe, quan a una classe hi haja un sol empestat, caldrà enviar a casa tota la classe. Mestres inclosos.

Molt em tem que, quan ara els empresaris de la nit es queixen i afirmen que recorreran als tribunals, no són conscients del que ens passarà d’ací a poques setmanes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *