La diferència.

El ministre Illa, que la única formació que té és de Filosofia tot i ser ministre de Sanitat, es reunirà d’urgència amb els responsables de Salut de les diferents comunitats autònomes perquè està preocupat pels rebrots de la COVID 19. Ja està bé, que es preocupe, que ja són hores. Perquè ja fa molts mesos, molt abans del 13 de març, que les coses van malament. I encara a hores d’ara, no es fan ben fetes. Perquè no es fan tests massius i s’aïlla els positius (asimptomàtics o no). Ni s’han tancat i aïllat els grans focus (per exemple Madrid). Potser l’alarma provinga del fet que Alemanya també ha prohibit els alemanys viatjar a Madrid. O del fet que, per eixir del país, s’haja de passar quarantena gairebé a qualsevol lloc. Fins i tot a Itàlia.

En realitat, es veu que el pla consistia en “salvar” la temporada turística permetent que vinguera tothom, empestat o no. I el cas és que a base de no controlar els qui venien ni els qui ja hi érem, s’ha aconseguit que en ple estiu, tenim l’estat espanyol ple d’infectats. I tothom anem amb careta, i ara no es permetrà fumar al carrer. I tot això està bé; però el problema és que encara ara no es fa cas als experts. I es prefereix mantindre aquella propaganda buida del virus que l’aturem entre tots o que el president es passege pel món amb una careta amb la bandera d’Espanya; deu ser per si algú no sap qui és, encara.

Gràcies a aquesta campanya, al principi de la pandèmia, es va permetre el moviment de tothom cap allà on volgués anar. De manera que es va repartir el virus generosament per tot arreu. Recordem els madrilenys que van fugir en el mes de març i van iniciar els brots a tantes ciutats costaneres valencianes, per exemple. Com ja està repartit, ara els rebrots estan a tot arreu. A la resta d’Europa els tenen localitzats. Ací, no.

I si ara s’ha de tornar a tancar tot, això significarà el tancament de l’estat. Per fallida. I molt probablement, ningú se’n farà responsable. Com a molt, algun dels responsables s’acollirà a la vella fórmula de “qui s’ho podria imaginar, això?”.

Molt em tem que el ministre Illa, tot i que li diguen Salvador, no ens salvarà.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *