El producte miraculós.

L’altre dia, a un comentari a l’editorial de VilaWeb, algú va reclamar més atenció per al diòxid de clor com a tractament per a la COVID19. I em va cridar poderosament l’atenció. Perquè el diòxid de clor no és una substància que s’use en medicina per a res. és un gas, verinós, que va ser utilitzat com a arma química a la primera guerra mundial i que s’usa com a agent blanquejant en la indústria paperera. També en el tractament d’aigua. Però en qualsevol cas, la seua toxicitat està fora de tot dubte.

Però el cas és que buscant informació sobre la substància en qüestió, vaig trobar que el mètode més habitual de preparació al laboratori és la oxidació amb clor gas del clorit de sodi. (industrialment, se sol oxidar el clorat de sodi, més fàcil de fabricar). I això em va dur a fer un descobriment que m’ha deixat molt sorprès. Hi ha gent que recomana el clorit de sodi com a medicament. Per a qualsevol malaltia. des de la COVID fins l’autisme. Des del càncer fins l’artrosi. I es ven, com a dissolució diluïda, amb el nom de MMS (dissolució mineral miraculosa, per les inicials en Anglès). Però el cas és que el clorit de sodi, quan s’ingereix, arribarà a l’estómac. I allà, en contacte amb el suc gàstric, que és molt àcid, reaccionarà i produirà altres substàncies tan o més tòxiques. Totes elles, com a òxids de clor i derivats, són molt oxidants. D’ací que el resultat vinga a ser com ingerir lleixiu. Les lesions que pot arribar a produir són molt greus.

Malauradament, sempre hi ha persones disposades a aprofitar-se’n de la desesperació o la por dels altres per a fer negoci. Per això és tan important augmentar el coneixement de la gent. Per evitar, en la mesura del possible, aquesta mena d’estafes. Que no solament poden dur a comprar per euros un producte que no arriba a valdre cèntims. També pot malmetre la salut d’aquell que fa servir un blanquejant industrial com a medicament.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *