Des de la Plana

Josep Usó

20 de juliol de 2020
0 comentaris

Governar.

Governar consisteix, en bona mesura, en prendre decisions. I en fer complir allò que s’ha decidit. És obvi que la major part de les decisions d’un govern no agradaran a tots. Per això és important explicar-les. Especialment aquelles que suposen inconvenients per als governats. O perjudicis.

El problema de molts dels governants és que no són capaços de prendre decisions. I quan ho fan, la realitat ja els ha deixat enrere. O, el que és pitjor; prenen decisions mirant més què pensaran d’ells que la conveniència d’allò que han de fer complir.

Capítol a banda mereixen aquells polítics que decideixen a favor d’aquell que els ha donat un “lloc de feina” amb un sou al qual no podrien mai aspirar pels seus mèrits.

Darrerament, amb el daltabaix de tota mena que ha suposat la Covid-19, hem pogut veure múltiples decisions polítiques d’aquest tipus. O bé arribaven tard, suposaven un remei pitjor que la malaltia o eren inaplicables.

I una conseqüència de tot plegat és que la gent s’avesa a no complir cap de les normes que se’ls imposen. Així ens trobem amb una societat on cadascú fa una mica el que vol. Des de l’incompliment de les normes de trànsit fins les imprudències sanitàries.

Després, ens queixem que els països del nord no estiguen disposats a donar-nos d’interès per a eixir del clot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!