Els postres.

Amb la crisi de la COVID 19 i el confinament s’han alterat moltes coses. Massa. Però una i no menor és que tothom hem estat tancats a casa setmanes i mesos. I això ha tingut una conseqüència important, més enllà dels casos de divorci, dels maltractaments i d’altres danys psicològics. En general, hem augmentat de pes. I ara molta gent vol tornar a recuperar una figura que recorda que tenia mesos enrere. I es posa a règim. I si a una família una persona fa el règim i una altra no, això origina tensions. Per això vos deixe una petita història sobre aquesta situació. Molt breu, perquè és una història de dieta estricta. també de paraules. El moment és, quan després de sopar, un dels dos membres d’una parella es demana unes postres. I l’altre no demana res. Està a règim.

Els postres.

Adela es mira el marit amb una barreja de curiositat i ironia. Sap que ell demanarà postres. I que ho farà per a mortificar-la; perquè sap que ella s’està cuidant. Per això somriu. Perquè se sent forta.

No el pense provar.

Arriba el plat amb el pastís de poma, xocolata i formatge. El marit agafa la cullereta i es disposa a encetar-lo. De sobte, ella s’adona que el cambrer hi ha deixat una segona cullereta. Adela es mira el pastís sense massa interès. Massa calories; amb tot, té bon aspecte. Per això agafa la cullereta.

No el pensava provar.

El marit ni tan sols somriu. Ella allarga la mà i en pren un trosset minúscul. Només un tast professional.

No el pensava tastar ni tampoc em pensava que estaria bo.

Sense adonar-se’n ha tornat a estirar el braç. Aquesta vegada, la cullereta torna mig plena.

No pot ser que estiga tan bo.

Ara, quan allarga la mà per tercera vegada, s’adona que el marit sí que està somrient. I la seua cara té una expressió de triomf que li sembla fastigosa. Per això li ho diu:

—Fes el favor de deixar el plat ací al mig!

I assenyala amb la cullereta encara bruta de xocolata el punt on vol el plat. El marit, en silenci, li obeeix. Com ha de ser.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *