El pavelló.

València fa molts anys que té un equip de bàsquet. I un pavelló on juga. El de la Fonteta de sant Lluís. Però com tot s’acaba quedant menut, ara se’n farà un de nou. Molt nou i molt gran. Diu que costarà més de dos-cents milions d’euros. I el seu promotor serà Juan Roig. El propietari de la cadena Mercadona. Es construirà en terrenys públics i canviarà de nom sobre la marxa. En lloc de València Arena que és el que s’havia acordat, diu l’home que es dirà España Arena. No sé si això de Arena té a veure amb una empresa que fabrica material esportiu per a natació i waterpolo, que ha anat passant de les mans d’Adidas fins a fabricar a la Xina on els salaris són més baixos. Però el que sembla clar és que es vol apuntalar la marca Espanya des de l’èxit d’un projecte valencià. Més enllà de la indignació, el pervindre està clar. Quan es puga, es despullarà València del seu equip de bàsquet i del seu pavelló. Perquè malgrat el nom, España està molt lluny, de València. I això, el senyor Roig ho hauria de saber. I per a ser cosmopolita, cal apuntar més amunt. O ningú recorda el Cosmos de Nova York?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *