Tant és.

Al llarg de molts anys hem estat esperant, alguns amb candeleta, altres no tant, que el signe del govern a Madrid canviés. Com si amb “l’esquerra” allà, les coses millorarien per a nosaltres. Perquè la dreta ja se sap, però l’esquerra és una altra cosa. I ara que hi ha un govern que s’autoanomena progressista i d’esquerres, hi ha presos polítics, ha eixit l’exèrcit al carrer a fer de policia (entre altres coses), els valencians rebrem 400 euros menys de mitjana que la resta de ciutadans d’allò que s’anomena Espanya (i cal comptar que la nostra misèria també compta per a fer la mitjana), les competències en salut i en ensenyament es recentralitzen a Madrid, es veu clar que no són capaços ni tan sols de comptar els morts, en tres mesos, el deute ha passat del 96 al 130% del PIB, es tanca la Nissan, la Ford ja veurem com continua, el corredor mediterrani segueix essent un somni i el nombre d’aturats es dispara. I tot, però tot, es fa en Castellà. Menys la informació fiable, que es fa en Alemany, en Anglès o en Francès. Segons que parlen del pervindre de l’estat, de la poca fiabilitat del recompte de morts o dels escàndols reials espanyols.

Al final, resultarà que tenien raó els vells. Els que deien que: “De ponent, ni vent ni gent”. I és cert. Al País Valencià, els vents de ponent, secs i reescalfats, fan molt mal a l’agricultura. I afavoreixen els incendis. I la gent, ja es va veient.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *