Des de la Plana

Josep Usó

10 d'abril de 2020
0 comentaris

Estats d’excepció.

Molt poc després d’haver començat aquest confinament que cerca defugir el contagi amb un virus que no ens dóna treva, els poetes Vicent Jaume Almela i Francesc Mezquita, van plantejar als membres de El Pont, cooperativa de lletres, una proposta força interessant. Es tractava de fer una aportació per a confegir una obra col·lectiva que es pogués llegir mentre la gent roman tancada a casa.

Una manera d’obrir finestres i portes imaginades a una clausura imposada per un adversari invisible. Una manera de recordar una situació excepcional, com la que vivim ara mateix i que no sabem ni quan ni com acabarà. També, i quina casualitat que fos aquest any, la cooperativa El Pont, complim deu anys. De manera que també ho commemorarem.

La veritat és que al final, entre els poemes, els relats, el disseny i la maquetació, ha quedat una obra més que  digna. Una obra que els membres de El Pont cooperativa de lletres, hem dedicat als sanitaris que són qui dia rere dia fan tant com poden i més per salvar-nos la vida. Això sense els mitjans necessaris ni tan sols per a protegir la seua pròpia salut. El fruit, com tantes altres coses, d’anys de retallades per a dedicar recursos importants i necessaris a malbarataments de tota mena.

Vos deixe un enllaç per a que us pugueu descarregar Estats d’Excepció. O llegir-lo sense descarregar, que també es pot. Bona lectura i bona Pasqua.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!