Menjar II.

Aquest estiu ha esclatat un nou cas d’intoxicació alimentària. El de la carn entatxonada. Resulta que hi ha una empresa amb seu a Sevilla que ha estat venent carn contaminada amb un bacteri patògen. La Listeria monocytogenes. El problema rau en molts fronts a la vegada. L’augment de casos d’infecció per aquest bacteri es va detectar cap a la meitat de juny. I ara mateix, a finals d’agost, encara hi ha partides d’aquest producte comercialitzats amb marca blanca de les quals l’administració afirma que estan bloquejades, però de les quals ni tan sols se sap el nom de la marca blanca. Pel camí, hi ha hagur irregularitats a dojo. L’empresa que fabrica aquest producte és l’enèssima que munta un personatge que va tancant-les una rere l’altra per a no pagar a proveïdors (i, supose, altres deutes, com per exemple l’Agència Tributària). Es veu que en les anàlisi que es van començar a fer, algú va confondre les mostres d’aquesta empresa amb les d’una altra. Val a dir que agafar mostres per a anàlisi és una tasca important i hi ha d’haver algun responsable.

Les declaracions públiques dels responsables de la Junta de Andalusia són per emmarcar. Com el funcionament dels organismes de control sanitari o les mostres d’irresponsabilitat de càrrecs de tot tipus.  Per descomptat, no hi ha hagut cap dimissió ni tampoc crec que hi haja cap cessament. Al capdavall, els càrrecs públics d’allà, es veu que han de viure d’alguna cosa.

Pel camí, centenars d’infectats i tres morts. I el serial continua, sense que ningú acabe d’aclarir res. L’únic que sembla clar és que l’empresa fabricant del producte incomplia quasi qualsevol norma imaginable. Això, per no comptar que hi ha moltes empreses que venen productes amb marques blanques. Quan més es tarde en identificar quina és la què venia la carn de l’empresa Magrudis SL (quin nom, Senyor!), més fàcil és que el públic acabe fugint de qualsevol marca blanca.

I encara tindran la barra de dir que la culpa la tenen els independentistes.

Al final, caldrà repetir aquella màxima per a millorar la qualitat d’allò que mengem: “més mercat i menys supermercat”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *