Actuacions i civisme.

A Vila-real el mercat important és el del dissabte. I el de la “verdura” es fa a l’avinguda Cardenal Tarancón. A la prolongació del Barranquet, per entendre’ns. Fa uns anys, l’Ajuntament va condicionar un terreny adjacent per tal de fer d’aparcament. Està just a la cantonada amb el carrer de les Illes Columbretes, que és per on està l’accés. En el seu moment, la iniciativa va ser molt celebrada, perquè així, el mercat, els venedors de tota la vida i de proximitat, poden competir, com a mínim en l’accés, amb les grans superfícies.

Però els anys passen i hi ha una actuació que continua pendent. Possiblement perquè hi haurà alguna dificultat insalvable. Però el terreny continua sent una terra campa. I aquesta tardor, està plovent molt. I està tot el terreny fet un fangar i ple de basses. I l’accés es fa incòmode. A aquells que, de menuts, ens varem criar al Barranquet, ens recorda aquells dies de tardor, quan “eixia el Barranquet” i els dies eren feliços, passejant les basses amb les “katiuskes”. que les àvies anomenaven “botes d’aigua”. Però cal reconèixer que no és el millor, ara mateix. Caldria que l’Ajuntament pogués pavimentar d’alguna manera aquest terreny i pintar ratlles per a millorar l’aparcament. Si s’ha pavimentat el circuit de caminar o còrrer de l’Ermita, bé es podria pavimentar d’alguna manera aquest lloc. I pintar ratlles. Pot ser el solar no siga de propietat municipal i els propietaris posen alguna mena de dificultats a aquesta mena d’actuacions; però negociar això seria fer política d’una millor manera per als del poble (i els que ens visiten) que organitzar desfilades militars, jures de bandera o altres esdeveniments d’aquesta mena.

I de passada, també estaria molt bé que s’actuara contra els satisfets. Que són aquells que passen de tot i aparquen en l’accés al mercat. O en doble fila. O al mig de l’entrada. I que dificulten el pas a tots a canvi de ells fer unes poques passes menys. Em sembla que seria molt fàcil que un policero (que és com de sempre s’ha anomenat per ací als guàrdies municipals) a les hores de mercat, vetllés per evitar aquesta mena d’abusos que dificulten un poc la vida de tots els que hi van al mercat. Clar que tot seria més fàcil si el lloc estigués pavimentat.

De moment, el terreny està ple de basses. I continua presidit pel jutge sense cap que veieu a la imatge.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *