Una comparança.

Avui s’ha sabut que un grup d’investigadors catalans han descobert, d’una manera pràcticament segura, un nou planeta fora del Sistema Solar. El cas és que, si s’acaba de confirmar la notícia, el nou planeta està pràcticament al límit de la zona en que l’aigua podria estar en estat líquid (condició necessària per a l’existència de vida), tindria una massa de tres vegades la de la Terra i un període de traslació al voltant de la seua estrella de 233 dies. I només a sis anys llum d’ací. Tot i que és una distància enorme (9.468.800.000.000 km), en termes astronòmics és quasi al costat de casa. Les investigacions s’han dut a terme al llarg de vint anys. Aquesta dada indica que les investigacions científiques requereixen temps, paciència i inversió.

Véges que els catalans, quan s’independitzen no hagen d’anar a l’Espai Exterior, com anunciava aquell ministre d’Afers Exteriors del Regne d’Espanya que era Margallo. De moment, ja sembla que tinguen lloc on anar, si falta els fes. A l’altra banda, també hi ha novetats. la fundación Francisco Franco, es veu que vol obrir una delegació a Catalunya.

Si voleu una altra comparació, avui la policia espanyola ha entregat al Jutjat als tres detinguts del CDR i el jutge els ha deixat en llibertat. Al llarg de moltes hors, la mateixa policia no ha informat a les famílies ni als advocats d’on estaven i com, els detinguts. D’altra banda, s’ha sabut que el franctirador que volia matar a Pedro Sánchez, havia estat condecorat per la asociación de amigos de la Guardia Civil. Cadascú, es veu que té les seues pròpies preocupacions i prioritats. L’essència del país, com si es digués.

A partir d’ací, una vegada feta la comparança, que cadascú trie el què preferisca.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *