El desinfectant.

Quasi de seguida que el varen nomenar ministre, l’inefable Josep Borrell es va autodefinir com el desinfectant per a la “infecció nacionalista” que, segons ell pateix Catalunya. De seguida, aquest ministre a’afers exteriors que només es dedica a malparlar de Catalunya i els catalans allà on va, ha aconseguit crear problemes al seu país (Espanya) i a ell mateix. L’han posat contra les cordes allà on ha anat. Especialment sagnant va ser l’entrevista a la BBC. Ha aconseguit crear problemes diplomàtics amb Bèlgica (prou grossos) i també friccions amb molts altres països.

Però el seu taló d’Aquiles és ell mateix. Antic ministre d’obres públiques amb els governs de Felipe González, ja va haver de dimitir per alguns assumptes foscs. A més a més, va adquirir certa notorietat en els cercles més selectes de la capital de l’Altiplà perquè es va deixar estafar 150000 euros per un estafador no gaire sofisticat.

I el cas és que, amb allò de les portes giratòries, va acabar endollat en Abengoa, dins del Consell d’Administració. Amb un sou molt gros per a no fer res. I el cas és que, si no hagués fet res, encara. Hauria passat com a l’inepte que no va veure vindre la crisi que ha enfonsat l’empresa tot i cobrar un sou molt per damunt de les seues capacitats demostrades. Però no. L’home, quan va saber el que venia, aprofitant el seu coneixement d’informació privilegiada, va vendre accions abans que s’enfonsaren i baixaren el seu valor a zero. Ara, la CNMV l’ha imputat per haver venut accions aprofitant la informació privilegiada. I ell, l’home que es postula com a desinfectant, no té més ocurrència que dir que “només van ser 9000 euros”.

Es veu que no té mes llums. No entén que el que és reprobable és el gest. El fet de vendre avui el que saps que demà no valdrà res. No la quantitat.

Mentre repeteix i repeteix que “només van ser 9030 euros”, El Financial Times i Bloomberg ja el veuen com el principal problema actual d’un govern tan feble que des del juny cap ací, ja ha patit la dimissió de dos ministres, en té un parell més en la corda fluixa i no se sap si podrà aprovar cap mena de pressupost.

Com si diguerem, és el desinfectant infectat. Mentre això li passa, justament avui el Parlament ha reprovat Felipe VI i ha demanat l’abolició de la monarquia espanyola. I tot i que sembla que això no hauria de tindre cap efecte, de seguida el cap de Borrell, el senyor Sánchez, ha anunciat “mesures legals” en defensa de la monarquia. Sabrà aquest home que el rei ha comés matrimoni morganàtic? Per no esmentar el discurs del 3 d’octubre de l’any passat. O els seus negocis i amistats poc clars o poc de fiar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *