Avui, vespra del 9 d’octubre.

Demà és nou d’octubre. Sant Dionís. I farà anys que Jaume I va entrar a la ciutat de València que havia conquerit dies abans. Els valencians, ho celebrem des de la transició. I cada any, poc més o menys, passa el mateix. Hi ha la processó cívica, es baixa la senyera de la ciutat despenjant-la pel balcó i es du a la ofrena al rei que la va atorgar. Des que van fer fora al PP, però no massa, la senyera no va a rendir comptes a la catedral. Per això, l’arquebisbe Cañizares es va emprenyar molt. Recordem que és aquell arquebisbe que es va retratar disfressat de roig amb una cua enorme que li anaven estirant uns quants acòlits.

Però el que passa sempre és que els feixistes participen, amenacen, insulten, agredeixen, escupen i tot el que vulgueu dir a la gent que participa en els actes. I ho fan sempre amb una exquisida cortesia i fair play per part de la policia. Que jo sàpiga, mai s’ha detingut, ni identificat, ni colpejat, ni dut a comissaria ni res a cap d’aquests brètols.  Per això ells estan tranquils i els ciutadans normals, no massa. I com sempre, el responsable d’aquesta inacció de la policia, el governador civil, que ara li han canviat el títol i li diuen delegat del govern però és el mateix càrrec amb les mateixes funcions, dirà que el dispositiu era l’adequat, que no es pot fer res més, que no es pot anar provocant perquè després passa el que passa, i tot d’excuses així.

El que sembla és que hi ha tolerància, per tal d’espantar els valencians i evitar que es contagien del perillós virus de voler ser valencians. Perquè l’objectiu dels qui ens manen des d’allà a la capital de l’Altiplà és que ens limitem a ofrenar-los glòries. I ja posats, que a l’hora de treballar diguem “nosaltres” i a la de cobrar el jornal, diguem “ells”. No sé si m’explique.

Espere equivocar-me i que demà ni hi haja feixistes ni haguem de lamentar cap declaració d’incompetència del senyor delegat del govern. Ja veurem. Bona diada de sant Dionís.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *