La ofensa.

Ara, el Tribunal Suprem torna a atacar als independentistes. Es veu que, segons ells, són els culpables (els independentistes) d’entelar la honorabilitat de la justícia espanyola. La veritat és que quan diuen entelar no sé què volen dir. Però possiblement també consideren que les Justícies dels diferents països europeus deuen estar defensades per veritables retardats mentals. Perquè no deixa de ser curiós que tribunals de no menys de quatre països europeus hagen donat la raó als independentistes, davant de les demandes de tota mena de la justícia espanyola. En alguns casos, per defectes de forma molt importants, malgrat les reiterades advertències. En altres, per considerar que la demanda feta per aquesta justícia que es diu que s’entela, no es correspon amb els fets que s’han d’aprovar.

O, tal vegada, la justícia espanyola s’entela perquè hi ha una filla d’un jutge que ha aprovat una oposició que no podia aprovar. O perquè sembla que l’accés al propi tribunal suprem del conegut jutge Llarena té alguna mena d’irregularitats. O perquè l’anterior ministre de l’interior, l’inefable Jorge Fernández Díaz fou enxampat fent trampes per a acusar als independentistes del que fos (aquelles de “la Fiscalia me lo afina”). O perquè els membres del CGPJ, els qui ostenten el màxim poder judicial, els nomenen directament els partits polítics. I, curiosament, quan s’ha de jutjar algun corrupte, sempre troben un motiu per a no fer-ho. O s’entelarà per aquella memorable actuació del fiscal Horrach defensant a una acusada només perquè era de la família real. O perquè els jutges participen en el que ja s’anomena forojueces (per comparació amb forocoches) o bé callen com a morts. I dita castellana és: “Quien calla, otorga”. O perquè accepten fora de plaç i de tota justificació una demanda d’empar del jutge Llarena i ens fan pagar a tots 545000 euros (de moment)  per a defensar-lo davant de la Justícia Belga. Una que des del reino de Espanya sí que s’ha volgut entelar. O la Justícia d’Alemanya.

I diu que els independentistes només volen entelar el seu prestigi. Per cert. Curiositats. Ja fa anys, un vaixell ple fins al capdamunt de fuel pesant, va naufragar després de passejar-se per davant de totes les costes gallegues. Es deia Prestige. I el vicepresident del govern d’aleshores era un tal Mariano Rajoy, que es va fer famós parlant del hilillos de plastilina. L’home era també el responsable polític de la nefasta gestió del cas.

En resum, que el que podria entelar el prestigi d’una institució qualsevol seria que quan algú demostra una manifesta incompetència per al seu càrrec, se’l destituisca i no se’l mantinga allà. Però aquest no és el cas. Que va! Això no ha passat mai, a Espanya. Ni a la justícia ni enlloc. La culpa, dels independentistes. Nenys si ho demaneu a la Teresa Forcades, que us dirà que és de les farmacèutiques.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *