Des de la Plana

Josep Usó

24 d'agost de 2018
0 comentaris

Curiositats.

Hi ha comparacions i fets que em deixen perplex. Fins i tot em desconcerten. per exemple:

Mentre ara tots els comerços estan obligats a cobrar les bosses de plàstic – amb anses- als clients, et continuen posant bosses de plàstic – sense anses-  per a tots els productes que compres. I mentre es posa el crit al cel per la barbaritat de plàstic que es tira i acaba al mar, l’aigua va envasada amb plàstic. Els paquets d’ampolles amb més plàstic, no es cobren aquests envasos i no passa res. Per no parlar dels envasos dels iogurts i altres productes lactis. Ni de les ampolles de vidre “no retornables”. Dic jo que el que contaminarà de les bosses és que tinguen anses.

Mentre a Dolors Bassa, que ni està jutjada ni sembla que haja comés cap delicte, el Tribunal Suprem li concedeix un permís de dues hores per a visitar a sa mare que està ingressada a un hospital, a Iñaki Urdangarín, cunyat del Rei, que sí que ha segut jutjat i condemnat, dos mesos després del seu ingrés a la presó, ja li concedeixen el segon grau, que li permetrà que després de l’estiu puga començar a eixir de la presó. Deu ser cosa de família. O de llinatge, que tot pot ser.

Mentre el PP i Ciudadanos no ha dit res en contra de cap desnonament, ara s’oposarà al del dictador Francisco Franco. I això que només es tracta de desnonar les seues despulles des de l’immens mausoleu que es va fer edificar. Sembla una posició una mica incoherent. O tots o ningú. O pot ser per si es deixa de pagar el manteniment del funicular del mausoleu sinistre, aprofitant que ja fa deu anys que no funciona. Que alguna empresa de Florentino se’n podria ressentir. I, de passada, l’equip blanc.

També em resulta molt curiós que, després d’esbombar que de què, havia d’anar el jutge Llarena a comparèixer davant d’un jutge belga, ara tot siguen pors, demandes d’empara fora de plaç, acceptacions de la demanda, pinya del CGPJ i del ministerio de Justícia en defensar el Jutge, o no però sí la “Justícia”, però la independència i la sobirania de la Justícia espanyola, però que ja veurem si hi anem a defensar la Justícia però no els actes privats del jutge… Comença a semblar un vodevil. Menys mal que en dues setmanes ja sabrem què passa. I, de passada, quan ens costa.

I un detall final. De resultes d’haver llençat un míssil que no tocava a unes maniobres de la OTAN a Estònia, els militars espanyols van ser apartats de tot l’operatiu primer i sembla que enviades cap a casa després. La premsa que de tot s’assabenta i tot ho esbomba, no sembla que en diga res, d’això. Què és perquè són tímids?

Finalment, diu que Francisco Marhuenda ha negat el franquisme. I jo em pregunte: Aquest senyor serà de veritat o només un personatge de ficció?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!