Ara que tenim un ex-duc a la presó.

Des d’un d’aquests dies, tindrem un ex-duc tancat a la presó. Cunyat del rei en exercici i gendre del  rei que va haver de dimitir pels seus escàndols de tota mena. I veient que l’home, que s’ha passat tot el temps que ha trigat el tribunal en dictar sentència vivint a Suïssa (viure allà és car) a càrrec dels pressuposts d’un estat empobrit. Veient també que ha triat una presó de dones per ingressar – tot i que es veu que hi ha un pavelló per homes que no es fa servir i ara es condicionarà per a ell (tot un pavelló per a un únic pres. Ni que fora la presó de Spandau i Höss el presidiari. Veient que ja s’anuncia que prompte accedirà al tercer grau. Veient tot això, he pensat en informar-me. I he trobat un article on s’explica quins eren els privilegis de cada estament de la societat al segle XVIII. L’he llegit i he entès moltes coses. Per això us el deixe ací. Perquè aquella que es descriu, és la societat de la França de fa tres-cents anys. Es veu que abans de la Revolution. Ja direu què us sembla. Només recordar que ara estem al segle XXI. És a dir; uns tres-cents anys més tard. El meu més sincer agraïment a l’autor de l’article, Vicente Moreno Cullell.

http://blogs.sapiens.cat/socialsenxarxa/2010/06/25/noblesa-clergat-i-tercer-estat-la-societat-europea-del-segle-xviii/

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *