Sobre el 8 de març.

Avui huit de març ha sigut una jornada reivindicativa de les dones. Del seu treball, de la seua manca d’igualtat, del seu sotmetiment als homes en tants i tants aspectes, de la seua poca valoració, dels baixos salaris que cobren per a la mateixa feina i també de tots els tòpics que han de suportar, a més a més de carregar quasi en exclusiva amb determinat tipus de tasques.

De tot, em declare impressionat per dues iniciatives. Una, que s’ha dut a terme a un IES de Vila-real. Allà, s’han posat a treballar als alumnes d’ESO per tal de trobar dones científiques de renom, fer-ne un mínim resum i penjar-lo per les parets del centre. N’hi ha un munt. Els alumnes n’han trobat centenars. I el més impressionant és que continuen essent unes completes desconegudes, malgrat la seua vàlua i contribucions a la Ciència.

La segona és molt més tràgica. A la platja del Fortí de Vinaròs, l’associació Femme Força, ha plantat una creu per cada dona assassinada a l’Estat Espanyol per un home només pel fet de ser-ho. Són els crims d’allò que anomenem violència masclista i que d’altres anomenen violència de gènere. La dada és que s’hi han plantat 739 creus. En deu anys, a Espanya, els homes hem assassinat 739 dones. Això dóna una mitjana de una dona morta pel fet de ser-ho cada 4,9 dies. I aquesta mitjana s’ha obtingut al llarg de deu anys sense que ningú haja sigut capaç d’aturar aquesta salvatjada. Sense que cap empresa haja vist minvar els seus ingressos per les seues publicitats masclistes, sense que cap jutge o instància de qualsevol mena haja pres cap mesura en contra d’aquells que propaguen opinions misògines o sense que cap responsable de cap religió haja hagut de respondre per les barbaritats que ha arribat a dir sobre les dones en tal que responsable o alt càrrec de la seua església.

Quan una societat permet aquests abusos sense fer res, està greument malalta.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *