Des de la Plana

Josep Usó

21 de gener de 2018
0 comentaris

El judici.

Aquests dies, mentre es constitueix la Mesa del Parlament, España continua sense pressuposts, el magistrat López de los Cobos fa un ridícul còsmic a Europa (i de passada evidencia que ha mentit en els seus coneixements d’anglès com a mínim), mentre els presos polítics continuen empresonats sense cap causa, mentre el govern de l’Altiplà continua amenaçant amb totes les penes de l’infern als polítics catalans – i de passada a tots els catalans, mentre el President Puigdemont anirà demà mateix a Dinamarca i ja han amenaçat de detindre’l allà, mentre tot això passa, a València continua el judici pel cas Gürtel.

Ja no hi ha dubte. El PP valencià era una trama mafiosa que organitzava uns suborns majúsculs que finançava amb els diners públics dels valencians. I els empresaris que ja han aconseguit que els condemnen a penes de més de vint anys, ara confessen. Però ho fan a canvi d’unes rebaixes substancials en les seues penes. Per exemple, de vint-i-set anys, a dos. Així no caldrà que entren a la presó. I de tornar els diners furtats, es veu que ni se’n parla. És allò que té ser catòlic. Que ja la pots fer tan grossa com vulgues. Demanes perdó i fas propòsit d’esmena i ja ho tens tot perdonat. I no cal ni que tornes el què has furtat. Vols més pena que haver de reconèixer que eres un lladre?

A Camps, no se’l pot acusar, perquè ell està separat, malgrat que fóra el cap de la banda reconegut pels corruptors, i només figura com a condemnat per allò dels vestits. I els altres delictes es veu que han prescrit. Literalment. Per què aleshores, no prescriu el FLA? Per exemple.

Al final, ja ho voreu. Acabaran dient que tota la culpa era de Rita Barberà. Que a més de ser dona, ja està morta. I ells continuaran passejant pels carrers com si en tingueren dret. I els valencians enfonsats en la misèria. El que més em dol és que encara hi ha banderes espanyoles penjades en algunes finestres. Serà que han sucat quan hi havia per a sucar o que no tenen més llums?

Per acabar, un dubte. Està clar que, des de fa molt temps, el PP valencià ha guanyat les eleccions que ha guanyat finançat il·legalment. Tot el que han fet mentre manaven i havien accedit fraudulentament al poder, es podria anular?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!